„Kai noriu desertų, dažniausiai renkuosi pyragus: iškepei, supjaustei – greita ir paprasta, arba gaminu įvairius rutuliukus – kai suformuoji, sušaldai ir skanauji“, – neslepia patogumą virtuvėje mėgstanti maisto kūrėja.

Moteris pasakoja, kad abu su vyru turi keletą mėgstamiausių saldumynų: šokoladinį pyragą, tinginį ir saldainius su sūdytais riešutais.

„Taip jau nutiko, kad visi desertai turi šokolado. Gaivesnius desertus labiau mėgstame vasarą, o visu kitu laiku renkamės karamelę, šokoladą, kreminį sūrį“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Roma labai mėgsta saldų-sūrų derinį: „Pamenu, kaip kažkada seniai vienas lietuviškų saldainių gamintojas buvo pradėjęs gaminti šokoladą su bulvių traškučių trupiniais – labai jį mėgau. Iš to ir kilo idėja pasigaminti saldžiai sūrių saldainių – tik vietoj traškučių pasirinkau sūdytus žemės riešutus.“

Tinklaraštininkė tikina, kad viskas pavyko jau iš pirmo karto – receptas nereikalauja nei daug laiko, nei įgūdžių. Šiuos saldainius, tikina, pagamins net ir virtuvės naujokas. Tiesa, saldainiai labai sotūs, tai pasidarius net ir nedidelį kiekį, jo užteks ir patiems pasilepinti, ir svečiams pavaišinti.

„Mano artimieji saldainius įvertino itin teigiamai, ypač tie, kurie paprastai mieliau renkasi sodrius ir sunkius skonius“, – pavykusiu desertu džiaugėsi Roma.

Paklausta, ar dažnai gamina, Roma atsakė: „Kai tiek daug dar neatrastų skonių, net ir labai mėgstamų patiekalų dažnai nekartoju. Tačiau kartą per mėnesį stengiuosi šeimyną palepinti būtent šiais saldainiais – na, bent kol neatsivalgėme.“

Šaldyti papildomai nereikia, nes pats centras jau būna sustingęs šaldiklyje, tad ir užlietas šokoladas greit sustingsta. Rutuliukai apie 2,5-3cm skersmens.

Saldainiai su sūdytais riešutais

Maždaug 13-ai vnt. rutuliukų reikės:

80 g sūdytų riešutų
120 g rikotos
80 g riešutų sviesto
1 v. š. Medaus
100 g juodojo šokolado

Gaminimas:

* Riešutus susmulkinau S formos smulkintuvu. Jei neturite – puikiai tiks pakočioti kočėlu.
* Į riešutus įmaišiau rikotą, medų ir riešutų sviestą. Šiek tiek riešutų galima pasilikti puošybai.
* Drėgnomis rankomis formavau nedidelius rutuliukus, dėjau juos ant kepimo popieriaus ir pusvalandžiui palikau šaldiklyje.
* Tuo tarpu išsitirpinau šokoladą (naudojau su 50 % kakavos), dar šaltus rutuliukus smeigiau ant iešmelio, šaukšteliu apipyliau šokoladu ir apibarsčiau riešutais. Kadangi rutuliukai būna ką tik iš šaldiklio, pakartotinai į šaldytuvą dėti nereikia – šokoladas greitai sustingsta
* Viskas! Gaunasi nuostabus saldu-sūru derinys, saldainiai tikrai sotūs ir skanūs!

PATARIMAS: jei naudosite pienišką šokoladą, nebedėkite į saldainius medaus. Nebent mėgstate labai saldžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)