„Kai noriu desertų, dažniausiai renkuosi pyragus: iškepei, supjaustei – greita ir paprasta, arba gaminu įvairius rutuliukus – kai suformuoji, sušaldai ir skanauji“, – neslepia patogumą virtuvėje mėgstanti maisto kūrėja.
„Taip jau nutiko, kad visi desertai turi šokolado. Gaivesnius desertus labiau mėgstame vasarą, o visu kitu laiku renkamės karamelę, šokoladą, kreminį sūrį“, – pasakoja tinklaraštininkė.
Roma labai mėgsta saldų-sūrų derinį: „Pamenu, kaip kažkada seniai vienas lietuviškų saldainių gamintojas buvo pradėjęs gaminti šokoladą su bulvių traškučių trupiniais – labai jį mėgau. Iš to ir kilo idėja pasigaminti saldžiai sūrių saldainių – tik vietoj traškučių pasirinkau sūdytus žemės riešutus.“
„Mano artimieji saldainius įvertino itin teigiamai, ypač tie, kurie paprastai mieliau renkasi sodrius ir sunkius skonius“, – pavykusiu desertu džiaugėsi Roma.
Paklausta, ar dažnai gamina, Roma atsakė: „Kai tiek daug dar neatrastų skonių, net ir labai mėgstamų patiekalų dažnai nekartoju. Tačiau kartą per mėnesį stengiuosi šeimyną palepinti būtent šiais saldainiais – na, bent kol neatsivalgėme.“
Šaldyti papildomai nereikia, nes pats centras jau būna sustingęs šaldiklyje, tad ir užlietas šokoladas greit sustingsta. Rutuliukai apie 2,5-3cm skersmens.
Maždaug 13-ai vnt. rutuliukų reikės:
80 g sūdytų riešutų
120 g rikotos
80 g riešutų sviesto
1 v. š. Medaus
100 g juodojo šokolado
Gaminimas:
* Riešutus susmulkinau S formos smulkintuvu. Jei neturite – puikiai tiks pakočioti kočėlu.
* Į riešutus įmaišiau rikotą, medų ir riešutų sviestą. Šiek tiek riešutų galima pasilikti puošybai.
* Drėgnomis rankomis formavau nedidelius rutuliukus, dėjau juos ant kepimo popieriaus ir pusvalandžiui palikau šaldiklyje.
* Tuo tarpu išsitirpinau šokoladą (naudojau su 50 % kakavos), dar šaltus rutuliukus smeigiau ant iešmelio, šaukšteliu apipyliau šokoladu ir apibarsčiau riešutais. Kadangi rutuliukai būna ką tik iš šaldiklio, pakartotinai į šaldytuvą dėti nereikia – šokoladas greitai sustingsta
* Viskas! Gaunasi nuostabus saldu-sūru derinys, saldainiai tikrai sotūs ir skanūs!
PATARIMAS: jei naudosite pienišką šokoladą, nebedėkite į saldainius medaus. Nebent mėgstate labai saldžiai.