Norite mėsos? Prašom! Šį kartą reportaže – ypatingo švelnumo jautienos ir raudonųjų pupelių troškinys su orkaitėje skrudintomis bulvytėmis.
Šiam patiekalui reikės:
- ~500 g jautienos troškinimui; (1,89 eur)
- 1 skardinės virtų raudonųjų pupelių; (0,49 eur)
- 2-3 vidutinio dydžio morkų; (0,12 eur)
- 4-5 vidutinio dydžio bulvių; (0,28 eur)
- 1-2 vidutinio dydžio svogūno; (0.08 eur)
- 1 galvos česnako; (0,13 eur)
- šviežių prieskoninių žolelių, pipirų, druskos, šlakelio aliejaus ar gabalėlio sviesto.
(Prieskoninių produktų sąrašą galima tęsti pagal poreikį, pavyzdžiui, į troškinį galima įpilti raudonojo vyno, pagardinti Modenos actu). Į patiekalo kainą neįskaičiavome šviežių žolelių, kurios gerai prižiūrimos nuolat auga vazonėliuose ant palangės. Taip pat – šlakelio aliejaus, druskos, pipirų, vieno kubelio sultinio (šis yra likęs nuo ankstesnių patiekalų ruošimo).
Gaminimas:
Stambiais kubeliais supjaustykite mėsą ir pakepkite keptuvėje, kad paruduotų. Apkeptą mėsą sudėkite į puodą troškinimui.
Stambiai supjaustykite svogūną, 4-5 skilteles česnako, griežinėliais supjaustytas dvi morkas ir pakepkite keptuvėje kol paruduos ir šiek tiek suminkštės. Sudėkite į puodą kartu su mėsa.
Smulkiai supjaustykite šviežias žoleles (rozmariną, čiobrelį, raudonėlį) suberkite į puodą. Užpilkite vieną sultinio kubelį verdančiu vandeniu, išmaišykite ir supilkite į puodą, jei reikia – pabarstykite druska, pipirais. Užvirkite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies apie 1,5-2 val.
Baigiant troškintis, supjaustykite bulves skiltelėmis, likusią morką – juostelėmis, sutraiškykite kelias česnako skilteles, viską išdėliokite ant kepimo skardos, pašlakstykite aliejumi, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pašaukite į orkaitę kepti apie 20 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Kol bulvės keps, į troškinį su visu skysčiu supilkite raudonąsias pupeles, švelniai pamaišykite ir palaikykite karštai.
Giliose lėkštėse patiekite troškinį ant skrudintų bulvių ir morkų, papuoškite žalumynais.
Skanaus!