Galėtume sakyti, jog apsilaižysite pirštus, tačiau juos apsilaižysite net ir mums to nepasakius. Patiekalą, kurį labai paprasta valgyti tiesiog rankomis, ne ką sudėtingiau ir pasigaminsite. Be to, tokia vakarienė iš tiesų kainuoja nedaug. Kadangi produktai pakankamai paprasti, belieka pasitelkti fantaziją ir vaizdas lėkštėje atrodys puikiai – skonis taip pat.
Jums reikės:
- 500 g vištienos blauzdelių be sąnario
- 2-3 morkų
- 4-5 svogūnų
- 1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
- 1 nedidelės cukinijos
- šviežių žolelių, druskos, pipirų, šlakelio aliejaus (šių smulkių produktų į kainą neįskaičiuojame, nes jų kainą apskaičiuoti sunku).
Vištienos šlauneles įtrinkite prieskoniais ir šviežiomis žolelėmis, pašlakstykite aliejumi.
Aplink išdėliokite stambiai pjaustytas morkas, pabarstykite šviežiomis žolelėmis, pašlakstykite aliejumi.
Kol vištiena keps (apie 30 minučių arba kol gražiai paruduos ir traškiai apskrus), pradėkite ruošti saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų piurė.
Stambiais gabalais supjaustykite saldžiąją bulvę ir išvirkite. Kol bulvė virs, smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite (karamelizuokite) juos keptuvėje. Jei reikia, pagardinkite druska.
Išvirtas saldžiąsias bulves ir karamelizuotus svogūnus sudėkite į trintuvę, sutrinkite iki purios vientisos masės. Masę supilkite atgal į puodą ir laikykite šiltai. Jei norite, piurė galite pagardinti sviestu.
Likus 5 minutėms iki kol vištiena iškeps, išdėliokite ant orkaitės grotelių plonai pjaustytą ir šlakeliu aliejaus bei pipirais pagardintą cukiniją.
Kai vištiena iškeps, į plačias lėkštes įdėkite paruoštą piurė. Ant jos išdėliokite vištienos blauzdeles. Papuoškite keptomis cukinijomis, morkomis ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus!