Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 120 g cukraus
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 20 g kakavos miltelių
- 80 g miltų
Kokosiniam įdarui:
- 200 ml pieno
- 100 g cukraus
- 100 g sviesto
- 150 g kokoso drožlių
Šokolado glaistui:
- 150 g šokolado
- 80 ml pieno
Paruošimas:
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masė.
- Įberkite sijotus kepimo miltelius, kakavos miltelius ir miltus. Viską lėtai permaišykite iki vientisos masės.
- Gautą tešlą supilkite į formą, padengtą kepimo popieriumi (vaizdo recepte mes naudojame 20 cm skersmens kepimo formą).
- Biskvitą kepkite 200°С temperatūroje apie 25 minučių.
- Gautą biskvitą padalinkite į 2 dalis.
- Į nedidelį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų ir sudėkite sviestą. Puodą kaitinkite ant nedidelės ugnies tol, kol sviestas ir cukrus ištirps.
- Įberkite kokoso drožles ir kaitinkite toliau apie 10 min. tol, kol kokoso drožlės sugers pieną ir suminkštės.
- Šokolado glaistui paruošti šokolado gabaliukus užpilkite pienu ir nuolat maišydami ištirpinkite jį vandens vonelėje.
Skanaus!