„Labai pavojingas šis tortukas, nes pradėjus valgyti neįmanoma sustoti. Švelnus, burnoje tirpstantis maskarponės-grietinėlės kremas su kondensuotu pienu. Minkšti biskvitiniai sausainiai ir daug migdolų – ar gali būti tobulesnis derinys? Ir šį skanumyną galima labai lengvai pasigaminti namuose“, – sako recepto autorė Kristina Naturjevienė iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“.
Reikės:
200 g biskvitinių sausainių „Damų piršteliai“
200 ml virinto atvėsinto vandens
20 ml citrinos sulčių
500 g maskarponės sūrio
200 g grietinėlės 35 proc.
170 g saldinto kondensuoto pieno
40 g kokoso drožlių
150 g blanširuotų migdolų
Torto forma 20 cm skersmens
Kaip gaminti:
* Į dubenį verčiu 500 g maskarponės sūrio, pilu 200 g grietinėlės, 170 g saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, plaku maišytuvu, kol bus tirštas kremas.
* Į kremą beriu 40 g kokoso drožlių, vėl plaku – kremas paruoštas.
* Sirupui:
Į dubenėlį pilu 200 ml virinto atvėsinto vandens ir 20 ml citrinos sulčių, sumaišau – sirupas paruoštas.
* Į torto lėkštę dedu torto formą atsegamais kraštais (20 cm skersmens). Prie torto formos kraštų priglaudžiu kepimo popieriaus juosteles.
* Sausainius trumpam įmerkiu į sirupą ir dedu į torto formos dugną, taip padengiu jį visą. Tada tedu pusę maskarponės-grietinėlės kremo – jį paskirstau tolygiai, paviršių sulyginu. Ant kremo – sirupe mirkyti sausainiai, kuriais padengiu visą kremą. Sausainius padengiu likusiu kremu – sulyginu paviršių.
* Tortą uždengiu maistine plėvele ir laikau šaldytuve per naktį.
* Kitą dieną atsegu ir nuimu torto formą. Nuo tortuko šonų pašalinu kepimo popieriaus juosteles. Peiliu išlyginu ir pagražinu tortuko šonus ir paviršių.
* Tortuko paviršių puošiu blanširuotais migdolais (~150 g).
Skanaus.