Pyragaičiai su pudingu
Šv. Velykų stalui ypač tinkančio deserto receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ Karina Požienė.
Tešlai:
150 g kreminės varškės
350 g miltų
100 g cukraus
2 kiaušiniai
30 ml aliejaus
2 a. š. kepimo miltelių
⠀
Pudingui:
40 g cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
Skardinė konservuotų abrikosų
Gaminame:
⠀
* Pirmiausia išsivirti pudingą pagal nurodymus ant pakuotės.
* Kol pudingas vėsta, iš tešlai skirtų produktų užminkyti pyragaičių tešlą, ją padalinti į 8 lygias dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti pagrindą, stiklinės dugnu įspausti apskritimą, į jį dėti kelis šaukštus pudingo, ant viršaus uždėti abrikoso puselę.
* Pyragaičių kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 minučių.