Gardžios, gaivios, spalvingos, sočios daržovių ir liežuvio salotos be majonezo. Salotų paslaptis – karštu aliejumi užpiltos petražolės ir česnakai – suteikia salotoms tobulą skonį. Pagaminti paprasta ir visai nesudėtinga.
Reikės:
150 g agurko
10 vyšninių pomidoriukų
~200g paprikos
30 g mėlynojo svogūno
150 g konservuotų žirnelių
160 g virto liežuvio
2 skiltelių česnako
Saujos petražolių
30 ml aliejaus (saulėgrąžų)
Druskos
Pipirų
Kaip gaminti:
* Šiaudeliais supjaustau agurką. Pjaustytą agurką dedu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.
* 10 vyšninių pomidoriukų supjaustau skiltelėmis ir verčiu į dubenį prie pjaustyto agurko.
* Vieną papriką (spalva nesvarbi ?) pjaunu pusiau, pašalinu sėklas, supjaustau šiaudeliais. Pjaustytą paprika keliauja į dubenį prie kitų pjaustytų daržovių.
* 30 g mėlynojo svogūno supjaustau pusžiedžiais ir verčiu į bendrą dubenį.
* 150 g konservuotų žirnelių dedu prie visų kitų gardumynų.
* 160 g virto liežuvio supjaustau šiaudeliais, dedu į būsimų salotų dubenį.
* Jei neturite virto liežuvio – nieko baisaus – tiks ir kitokia virta ar rūkyta mėsa.
* Į salotų dubenį įspaudžiu 2 skilteles česnako (jei neturite spaustuko, česnaką galima smulkiai supjaustyti?). Smulkiai supjaustau ryšulėlį petražolių. Petražolės keliauja į salotų dubenį arčiau česnako.
* Į įkaitintą keptuvę pilu saulėgrąžų aliejaus (tinka ir kitoks aliejus). Aliejų pakaitinu apie 1 min. Karštą aliejų pilu ant petražolių ir česnako. Viską sumaišau. Beriu druskos, pipirų. Vėl gerai sumaišau – salotos paruoštos.
* Labai gardu, gaivu ir sotu – nuostabios.
Skanaus.