Viskas paprasta – sparnelius ir daržoves reikia 3–4 valandas pamarinuoti (galima ir ilgiau), sudėti į skardą ir iškepti. Beje, galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir lauke. Šašlykinėje ar grilyje iškepti šie sparneliai ir daržovės atsiskleidžia visu savo „gražumu“, sako K.Naturejevienė.

„Pagal šį receptą iškepti sparneliai ir daržovės visuomet sulaukia pagyrimų. Ir visai nesvarbu, kepti jie orkaitėje ar lauke ant griliaus. Jei reikėtų rinktis, kur kepti, rinkčiausi grilį ar šašlykinę. Tad jei tik yra galimybė, pirmyn į iškylą su sparneliais“, – ragina tinklaraštininkė.
Receptas iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“

O ką patieksite prie sparnelių – skonio ir fantazijos reikalas. Naturjevų šeima valgė su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis. „Buvo labai gardu“, – sako Kristina ir dalijasi populiariu šeimos ir sekėjų receptu.
Receptas iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“

Reikės:

1 kg vištienos sparnelių (naudojau vidurinę dalį)
350 g baklažanas
250 g paprikų
130 g svogūnų
40 g česnako
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
2 šaukštai medaus
2 šaukštai vandens
Šaukštas kepintų sezamo sėklų
Sauja svogūnų laiškų

Kaip gaminti:

* Vištienos sparnelius dedu į didesnį dubenį (naudojau vištienos sparnelių vidurinę dalį, bet puikiai tinka ir kitos dalys).
* Susmulkinu česnaką ir verčiu į dubenį prie sparnelių.
* Ketvirčiais supjaustau svogūnus, didesniais gabalėliais supjaustau baklažaną ir paprikas. Supjaustytas daržoves dedu į dubenį prie sparnelių. Užpilu 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu druskos, pipirų. Viską gerai sumaišau šaukštu.
* Dubenį uždengiu dangčiu (jei indas be dangčio, uždėkite maistinę plėvelę) ir palieku marinuotis apie 3 val. Galima marinuoti ir ilgiau, bet tiek pakanka.
* Po 3 val. į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių ir verčiu marinuotus sparnelius su daržovėmis. Tolygiai paskirstau kepimo skardoje. Šaunu į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepsiu apie 30 min. su įjungta ventiliatoriaus funkcija. Jei tokios nėra, kepkite įprastai.
* Pasiruošiu medaus padažą – į dubenėlį dedu 2 kupinus šaukštus skysto medaus, pilu 2 šaukštus vandens, viską gerai sumaišau – padažas paruoštas!
* Po 30 min. išimu sparnelius su daržovėmis iš orkaitės ir aptepu pasiruoštu medaus padažu. Grąžinu atgal į orkaitę dar maždaug 15 min., kol sparneliai ir daržovės apskrus!
* Kai sparneliai ir daržovės gražiai apkepa, traukiu lauk iš orkaitės, pabarstau kepintomis sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Ne tik skonis ir aromatas šio patiekalo nuostabus, bet ir vaizdas labai viliojantis.
* Prie šių puikių sparnelių su daržovėmis patiekiau ryžių ir pagaminau šviežių daržovių salotų.
Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją