Bandymai išgauti tiesą, vaisių neatnešė, tad teko patikėti Katiniene ir vairuoti automobilį ta kryptimi, kurią ji nurodė.

Tai, kad važiavome ne į Vilnių, o į Jonavą tą nepasitikėjimą Katinienės kalbomis tik dar labiau sustiprino, nes, kiek žinau, kol kas žydinčiomis sakuromis labiausiai garsėja vilniečiai, o iš jonaviškių panašių džiugesio gaidelių neteko girdėti.

Į mano repliką, kad esu alkanas, ji taip pat juokdamasi atsakė, kad ten ir pavalgysi. Mintyse pagalvojau, kad ruošiasi mane maitinti sakuros žiedais, bet apie tai Katinienei jau nebesakiau, nes labai jau ji buvo savimi užtikrinta.

 „Sushi Lounge Sakura”

Kad pamatysiu sakuras, pasirodo manęs neapgavo, nes atvažiavome į Jonavoje veikiantį japoniškos virtuvės restoraną „Sushi Lounge Sakura“, apie kurį viena ausim esu kažką girdėjęs, bet tos informacijos kaip tyčia tą dieną mano galvos kompiuteris neužkrovė…

Žinokit, labiau nudžiugau ne dėl sakurų šakomis dekoruoto restorano, o dėl to, kad gausiu pavalgyti. Pilve alkio būgnais mušantys šaukliai reikalavo greit juos pamaitinti, kitaip žadėjo slogia nuotaika mane apdovanoti visai likusiai dienai.

Priežastys, kodėl užsakymas gavosi kiek didesnis, nei vėliau gebėjome suvalgyti, buvo dvi: alkis ir įspūdingo grožio patiekalų nuotraukos meniu.

Kol virtuvėje kolektyvas gamino maistą, aš juos įamžinau šiai apžvalgai.

Katinienės bandymai apsisaugoti nuo didesnio maisto suvartojimo subliuško, vos ji pamatė jai patiektas salotas su lašiša.

Sake tempura – 6,99€

Skani traški lašiša su daržovėmis lėkštėje išgaravo akimirksniu. Bet, džiaugiuosi, kad bent spėjau ją įamžinti, o štai Tom Kha sriubą, kurią užsisakė sūnus, nupaveiksluoti nespėjau. Kai susizgribau, kad jos neįamžinau, sūnus jau lėkštės dugne šaukštu gaudė paskutinius pievagrybius…

Tad jūsų dėmesiui tik mano valgyta Tom Yum.

Tom yum – 6,80€

Puikiai išpildyta klasikinė Tom yum sriubos versija. Vienintelis, kas šioje sriuboje man niekad neįtinka, kur ją bevalgyčiau, tai bambuko ūgliai. Visa kita tobula.

Sushi burgeris su traškiomis krevetėmis – 8,60€

Katinukas, abejingas sušiams, taip ir būtų likęs tik su viena sriuba, jei ne meniu besipuikuojantis sushi burgeris.

Įdomus patiekimas ir dar skanesnis buvo pats burgeris. Gavau ir aš kelis kąsnius burgerio. Man asmeniškai gerą įspūdį paliko karai majonezo, mango padažo ir imbiero derinys, kuris buvo gerai jaučiamas, o ir pats taip vadinamas burgeris buvo gausiai margintais įvairiais skoniais.

Saldžiai aštri vištiena – 7,80€

Katinienės užsisakytą vištieną aš drąsiai galėčiau priskirti ir prie karštų patiekalų, ir prie desertų, nes šis patiekalas subalansuotas tiems, kurie mėgsta saldesnius derinius.

Man asmeniškai, mėgstančiam aštresnes natas patiekaluose, šis patiekalas dėl dominuojančio saldumo didelio įspūdžio nepaliko, o štai Katinienei atvirkščiai – jai jis labai tiko.

Spicy ebi cheddar 8 vnt. – 9,99€

„Spicy ebi cheddar“ karštas sušis, dėka savo malonaus aitrumo ir krevečių, tą dieną man buvo skaniausias iš visų šiame restoranėlyje valgytų patiekalų. O dar tas netradicinis labai gražus ir spalvingas patiekimas lėkštėje.

Tokyo 8 vnt. – 9,99€

Panašiu gražiu patiekimu galėjo pasigirti ir kiti tą dieną užsakyti sušiai – Tokyo. Tik šie savyje turėjo mano mėgstamiausią sušiuose derinį – ungurį ir lašišą.

Sake Nigiri su lašiša

Sake Nigiri su lašiša – 2,29€

Gurmaniškos fiestos pabaigai užsakiau kaip akcentą vieną nigiri su lašiša.

Reziumuoju. Tik palepinęs skaniu maistu skrandį leidau sau atsipalaiduoti ir geriau apžiūrėti restorano interjerą. Vienintelis dalykas, ko toms gražioms sakuroms trūko iki didesnio įspūdžio, tai žydinčių sakurų kvapo.

O dabar apie maistą. Senai kada teko valgyti sušius restorane, dažniau juos užsisakome į namus išsinešimui, bet tikrai nepamenu, kada sušius man būtų pateikę taip gražiai papuošę lėkštėje, ir, kas svarbiausia, pagamintus taip skaniai.

Sąskaita

Vertinu „Sushi Lounge Sakura“ 5/5. Vienintelis dalykas, ką norėčiau rekomenduoti rašydamas aukštą balą, tai kiek pažaisti su sušių papuošimais. Nes mūsų valgyti buvo vos ne identiški.

Sushi Lounge Sakura

Vasario 16-osios g. 1, Jonava

Video apžvalga:

Daugiau Riebaus katino apžvalgų: