Staliukai sustatyti glaudžiau
Restorano kūrybinis vadovas ir vienas savininkų M. Meidus plačiai žinomas dėl savo gastronominių kompetencijų. Vis tik, jo teigimu, restoranas „Motif“ bus skirtas ne tik išskirtinėms vakarienėms, bet ir kasdieniams apsilankymams – būtent tokios meniu tendencijos dabar vyrauja Vakarų Europoje.
Jis yra restorano akcininkas ir kūrybinis vadovas, tačiau idėjas čia kasdien įgyvendins vykdantysis šefas – patyręs maisto technologas Povilas Zuoza. Pastarasis dirbo šiemet geriausiu Lietuvoje pripažintame restorane „Nineteen18“, lankytojams pažįstamuose „Stebukluose“ ir kituose šalies restoranuose. Kulinarijos srityje P. Zuoza aktyviai veikia kone dešimtmetį.
Europietiška koncepcija
Restorane vyks a la carte vakarienės, į kurias atvykę žmonės vėliau galės klausytis ir specialių atlikėjų pasirodymų. Anot restorano kūrėjų, tokio koncepto Lietuvoje dar nėra.
Restoranas priklauso keturiems savininkams. Be M. Meidaus tarp jų yra ir verslininkas ir investuotojas Darius Bivainis bei naktinio klubo „Anna Mesha“ bendrasavininkai Fady Farhat ir Justinas Žvigas.
Restoranas duris atveria spalio 12 d., adresu Didžioji g. 30, Vilniuje.
***
Šis straipsnis yra specialaus „Delfi maistas“ projekto ciklo „Svečiuose – šefas“ dalis. Ciklas skirtas susipažinti su virtuvės asais, perteikti jų patirtį, patarimus. Ankstesnį ciklo straipsnį skaitykite ČIA. Jei norite pasidalyti informacija apie virtuvės šefą, rašykite: maistas@delfi.lt.