Viena paprasta gudrybė bulvinius blynus paverčia itin traškiais. Išmėginkite!
Blynams reikės:
500 g bulvių
1 kiaušinio
200 g kietojo sūrio
druskos ir pipirų pagal skonį
aliejaus kepimui
Gaminimas
* Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Tarkius sukrėskite į smulkų sietelį ir perplaukite po tekančiu vandeniu, kad išsiplautų krakmolas. Gerai nusunkite. Į tarkius dėkite išplaktą kiaušinį bei sutarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
* Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir šaukštu dėkite masę, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
* Jeigu norite liesesnio varianto, galite blynus kepti orkaitėje su trupučiu aliejaus. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 30 min.
* Šiuos blynus galite pagardinti svogūnu, česnaku arba mėgstamais žalumynais. Skanaus!