19
Kitas

Bulviniai blynai su pievagrybiais ir šonine

Traškūs bulviniai blynai su sūriu

Viena paprasta gudrybė bulvinius blynus paverčia itin traškiais. Išmėginkite!

Blynams reikės:
500 g bulvių
1 kiaušinio
200 g kietojo sūrio
druskos ir pipirų pagal skonį
aliejaus kepimui

Gaminimas

* Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Tarkius sukrėskite į smulkų sietelį ir perplaukite po tekančiu vandeniu, kad išsiplautų krakmolas. Gerai nusunkite. Į tarkius dėkite išplaktą kiaušinį bei sutarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

* Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir šaukštu dėkite masę, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

* Jeigu norite liesesnio varianto, galite blynus kepti orkaitėje su trupučiu aliejaus. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 30 min.

* Šiuos blynus galite pagardinti svogūnu, česnaku arba mėgstamais žalumynais. Skanaus!

19
Kitas

Bulviniai blynai su pievagrybiais ir šonine

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją