„Įdomi istorija – aš visą vaikystę valgiau tik saldžius virtus varškėčius. O susipažinęs su žmona, kuri kilusi iš Žemaitijos, sužinojau, kad ten šis patiekalas yra sūrus. Mano žmona iki šiol niekada nevalgo saldžių varškėčių, o štai mes su vaikais – taip“, – pasakoja atlikėjas.
Lapatinskas su žmona augina dvi dukreles – 8 ir 10 metų – ir joms patinka, kai tėtis gamina varškėčius ar makaronus.

„Aš tai vadinu penkių minučių patiekalais. Kai greitai pagamini ir vaikai greitai pavalgo“, – juokiasi laidos dalyvis.
Delfi laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankęs Justinas ir nutarė visiems parodyti, kaip pasigaminti virtus varškėčius su šoninės ir grietinės padažu.
Virti varškėčiai su šoninės ir grietinės padažu
Reikės:
kiaušinių
kvietinių miltų
varškės
grietinės
sviesto
šalto rūkymo šoninės
svogūno
Gaminimas:
Į indą įmušti kiaušinį. Sudėti varškę. Įberti druskos.
Įberti miltų ir tešlą ir suminkyti į tešlą.
Ją padalinti į kelias dalis.
Ant miltais pabarstytos lentos ar stalviršio rankomis kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti į „dešrą“ ir supjaustyti ją maždaug 2 cm gabaliukais.
Šoninę supjaustyti gabaliukais. Svogūną susmulkinti.
Į keptuvę įdėti gabaliuką sviesto, suberti svogūnus, smulkintą šoninę ir apkepti. Baigiant uždėti grietinės, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Į užvirusį puode vandenį suberti varškėčius ir virti, kol iškils į paviršių.
Varškėčius išgriebti, įdėti į lėkštę ir užpilti spirgučių ir grietinės padažu. Skanaus!
Viso pokalbio su Martynu Lapatinsku kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše. Laidą žiūrėkite antradieniais, 20:00 val., per „Delfi TV“ ir bet kuriuo metu portale „Delfi“.