Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai:
- 0.7 kg rūkytos šoninės
Mėsos ingredientai
- 1 kg maltos jautienos
- 1 kg maltos kiaulienos
- 1 šaukštas džiovinto baziliko
- 1 šaukštas mairūno
- 10-15 pjaustytų česnako skiltelių
- druska
- pipirai
- 1 šaukštas čili dribsnių
- 3/4 puodelio džiūvėsių
- 100 g tarkuoto čederio (arba kitokio)
- 4 kiaušiniai
Padažas
- 50 g sviesto
- 8 svogūnų supjaustytų žiedais
- 1/2 puodelio (125 ml) rudojo cukraus
- 1/8 -1/4 puodelio medaus (arba pagal skonį)
Viršus
- Barbekiu padažas
Paruošimas
1. Sumaišykite visus mėsos ingredientus.
2. Iš mėsos mišinio suformuokite kotletą. Paimkite gabalėlį šoninės ir apsukite jį aplink kotletą. Naudokite medinį pagaliuką, kad užtvirtintumėte šoninę. Užtepkite barbekiu padažo ir jį gražiai išlyginkite ant kotletų. Kepkite juos iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 minučių arba kol mėsa iškeps.
3. Sudėkite visus padažo ingredientus į keptuvę ir viską kepkite maždaug 10 minučių arba kol svogūnai bus iškepę.
4. Uždėkite šiek tiek keptų svogūnų ant kotletų. Jei norite, pridėkite daržovių. Mėgaukitės!
Skanaus!