Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Vištienos vyniotiniui reikės:

  • 1,3 kg vištienos ketvirčių be kaulo
  • 1 šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio malto muskato
  • ½ šaukštelio kario
  • 1 šaukštelio „Vegetos“ prieskonių
  • 1 šaukštelio vištienos prieskonių
  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • džiovintų abrikosų arba slyvų
  • 1,5 šaukštelio džiovintos gelsvės
  • 1,5 šaukštelio džiovinto baziliko


Vyniotinio vandeniui reikės:

  • kelių juodųjų pipirų
  • kelių kvapniųjų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio džiovintos gelsvės
  • ½ šaukštelio džiovinto baziliko


Gaminimas:

  1. Išdaužykite mėsą.
  2. Ant celofaninės plėvelės suberkite pusę prieskonių. Ant prieskonių paklokite vištieną. Tada suberkite likusius prieskonius.
  3. Ant išklotos vištienos netoli kraštelio viena linija sudėkite džiovintus vaisius.
  4. Tuomet vištieną glaustai susukite.
  5. Visą vyniotinį kelis kartus apriškite virvele.
  6. Vyniotinį padėkite šaltai ir palikite pasimarinuoti bent 10 valandų.
  7. Tuomet jį įdėkite į vandenį, suberkite prieskonius. Užvirinkite vandenį ir virkite vyniotinį apie 50 minučių.
  8. Atsukite vieną vyniotinio galą, išpilkite vandenį. Perriškite, kad vyniotinis vėl būtų apspaustas celofaninės plėvelės, užriškite.
  9. Vyniotinį paslėkite šaltoje vietoje bent 10 valandų.


Štai ir viskas. Skanaus!