Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Vištienos vyniotiniui reikės:
- 1,3 kg vištienos ketvirčių be kaulo
- 1 šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio malto muskato
- ½ šaukštelio kario
- 1 šaukštelio „Vegetos“ prieskonių
- 1 šaukštelio vištienos prieskonių
- ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- džiovintų abrikosų arba slyvų
- 1,5 šaukštelio džiovintos gelsvės
- 1,5 šaukštelio džiovinto baziliko
Vyniotinio vandeniui reikės:
- kelių juodųjų pipirų
- kelių kvapniųjų pipirų
- 2 lauro lapelių
- 1 šaukštelio druskos
- ½ šaukštelio džiovintos gelsvės
- ½ šaukštelio džiovinto baziliko
Gaminimas:
- Išdaužykite mėsą.
- Ant celofaninės plėvelės suberkite pusę prieskonių. Ant prieskonių paklokite vištieną. Tada suberkite likusius prieskonius.
- Ant išklotos vištienos netoli kraštelio viena linija sudėkite džiovintus vaisius.
- Tuomet vištieną glaustai susukite.
- Visą vyniotinį kelis kartus apriškite virvele.
- Vyniotinį padėkite šaltai ir palikite pasimarinuoti bent 10 valandų.
- Tuomet jį įdėkite į vandenį, suberkite prieskonius. Užvirinkite vandenį ir virkite vyniotinį apie 50 minučių.
- Atsukite vieną vyniotinio galą, išpilkite vandenį. Perriškite, kad vyniotinis vėl būtų apspaustas celofaninės plėvelės, užriškite.
- Vyniotinį paslėkite šaltoje vietoje bent 10 valandų.
Štai ir viskas. Skanaus!