„Kaip ir dauguma lietuvių, mūsų šeima mėgsta bulvinius patiekalus. Juos su malonumu valgo tiek vaikai, tiek anūkai“, – Audronė Zemenskienė gamina ir cepelinus, ir kugelį, ir bulvinius blynus kepa. Šie patiekalai, tikina, niekada neatsibosta.
Tinklaraštininkė ruošia patiekalus ne tik iš žalių, bet ir iš virtų bulvių. O populiariausias iš tokių – bulvinukai, virtų bulvių blynai su priedais, kurie, tikina tinklaraštininkė, išties labai greitai ir nesudėtingai pagaminami.
„Bulvinukus esu gaminusi su lašiša, tunu, varške. Kokį priedą pasirinkti, dažniausiai tai priklauso nuo valgytojų pageidavimų, arba nuo to, kokių produktų turiu šaldytuve“, – sako pašnekovė.
Tinklaraštininkė pataria, kaip gaminti bulvinukus ar žemaičių blynus, kad jie nesutižtų, nepasileistų: „Būtinas krakmolas ir miltai. O dar aš apvolioju džiūvėsėliuose ar miltuose, tuomet kepant susidaro traški plutelė, o vidus lieka purus ir minkštas. Žodžiu, gardus patiekalas garantuotas!“
Na ir galiausiai padažas – koks gi bulvinis patiekalas be jo! O prie tokių patiekalų, pasak Audronės, puikiai tinka spirgučių, grybų ar tiesiog grietinės ir sviesto padažas.
Bulvinukams su padažu paruošti Audronė Zemenskienė sugaišo vos pusvalandį.
Reikės:
5–6 bulvių,
1 kiaušinio,
40 g tarkuoto sūrio (naudojo kietąjį),
3 v. š. krakmolo,
džiovintus smulkintus laiškinius česnakus,
druskos,
1 v. š. miltų (apvolioti),
alyvuogių aliejaus (kepimui).
Gaminimo eiga:
* Kad bulvės greičiau išvirtų, jas supjaustė griežinėliais, pasūdė ir išvirė, išvirtas sugrūdo.
* Į atvėsintas bulves įmušo kiaušinį, įdėjo smulkiai tarkuotą sūrį, krakmolą, prieskonius ir išmaišė.
Iš masės formavo nedidelius bulvinukus ( gavosi 15 vnt. ), juos apvoliojo miltuose ir apkepė keptuvėje iš abiejų pusių.
* Bulvinukus patiekė su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus!