Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Bulvinių ragelių apvalkalui reikės:
- 1,2 kg virtų maltų bulvių
- 2 kiaušinių
- 3 šaukštų bulvių krakmolo
- 1 arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Įdarui:
- 0,6 kg virtos maltos vištienos
- 3 didelių susmulkintų ir apkeptų svogūnų
- 0,25 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio pipirų
Gruzdinimui:
- aliejaus
Gaminimas:
- Sumaišykite visus apvalkalo ingredientus.
- Atskirai sumaišykite visus įdaro ingredientus.
- Į lėkštę, kur dėsite ragelius, įpilkite šiek tiek aliejaus, kad rageliai nepriliptų. Atgnybkite gabalėlį apvalkalo tešlos, išplokite ją delne. Į vidurį įdėkite įdaro ir ragelį uždarykite. Sukdami tarp delnų suformuokite formą, panašią į cepeliną, tačiau smailesniais galais (galite ragelius užlenkti, kad jie būtų panašesni į tikrus ragelius).
- Virkite įkaitintame aliejuje maždaug 6–8 minutes arba, kol jie pasidarys geltoni, beveik rudi.
- Valgykite juos su grietine arba atskirai.
Skanaus!