Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Bulvinių ragelių apvalkalui reikės:

  • 1,2 kg virtų maltų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų bulvių krakmolo
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį)


Įdarui:

  • 0,6 kg virtos maltos vištienos
  • 3 didelių susmulkintų ir apkeptų svogūnų
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio pipirų


Gruzdinimui:

  • aliejaus

Bulviniai rageliai

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus apvalkalo ingredientus.
  2. Atskirai sumaišykite visus įdaro ingredientus.
  3. Į lėkštę, kur dėsite ragelius, įpilkite šiek tiek aliejaus, kad rageliai nepriliptų. Atgnybkite gabalėlį apvalkalo tešlos, išplokite ją delne. Į vidurį įdėkite įdaro ir ragelį uždarykite. Sukdami tarp delnų suformuokite formą, panašią į cepeliną, tačiau smailesniais galais (galite ragelius užlenkti, kad jie būtų panašesni į tikrus ragelius).
  4. Virkite įkaitintame aliejuje maždaug 6–8 minutes arba, kol jie pasidarys geltoni, beveik rudi.
  5. Valgykite juos su grietine arba atskirai.


Skanaus!