Ingredientai tešlai:

500 g migdolų miltų,
500 g cukraus pudros,
4 kiaušinių baltymai.

Ingredientai glajui:

1 kiaušinio baltymas,
3 šaukštai cukraus pudros,
nedaug citrinos sulčių.

Gaminimas:

* Migdolų miltus maišyti su cukraus pudra. Po to įmaišyti baltymus. Konsistencija turi gautis lyg plastilino. Uždengus, dėti 2 val. šaltai (šaldytuve).

* Galima naudoti specialius žiedus kepimui arba tiesiog daryti įvairaus dydžio „dešreles“, kurios būtų piršto storio.

* Kepti ant kepimo popieriaus 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagels (apie 10 min.).

* Atvėsinti. Puošti geriausia kitą dieną.

* Glajui viską sumaišyti. Statyti „pilį“, klijuojant žiedus taip, lyg atrodytų nuvarvėję (čia įjunkite fantaziją). Galite apiberti, kuo turite, pavyzdžiui, pabarstukais.

* Improvizuokite ir gero apetito!

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją