Ingredientai tešlai:
500 g migdolų miltų,
500 g cukraus pudros,
4 kiaušinių baltymai.
Ingredientai glajui:
3 šaukštai cukraus pudros,
nedaug citrinos sulčių.
Gaminimas:
* Migdolų miltus maišyti su cukraus pudra. Po to įmaišyti baltymus. Konsistencija turi gautis lyg plastilino. Uždengus, dėti 2 val. šaltai (šaldytuve).
* Galima naudoti specialius žiedus kepimui arba tiesiog daryti įvairaus dydžio „dešreles“, kurios būtų piršto storio.
* Kepti ant kepimo popieriaus 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagels (apie 10 min.).
* Atvėsinti. Puošti geriausia kitą dieną.
* Glajui viską sumaišyti. Statyti „pilį“, klijuojant žiedus taip, lyg atrodytų nuvarvėję (čia įjunkite fantaziją). Galite apiberti, kuo turite, pavyzdžiui, pabarstukais.
* Improvizuokite ir gero apetito!
Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.