Reikės:
150 g medaus
110 g sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus (dėjau, kiek turėjau, muskovado, o trūkstamą kiekį – balto)
375 g miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. druskos
1 didelio kiaušinio
Gaminimas:
* Medus, sviestas ir cukrus keliauja lydytis ant mažos ugnelės į puodo dugną. Svarbu pernelyg nesuskrudinti, nes cukrus ir medus to neatleis!
* Kočiojam plonai, spaudžiame formelėmis sausainius. Kepame 180 laipsnių temperatūroje po 5-8 minutes (žiūrint, kaip storai ar plonai iškočiosite).
* Išeina kieti ir traškūs sausainukai, o jei norisi minkščiau – uždarom inde su pusele obuolio kuriam laikui. Valgom arba pakuojam ir iš visos širdies dovanojam.
Skanaus!
Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.