„Pirkėjai rinkdamiesi iš jūros gėrybių dažniausiai renkasi krevetes – atšildytas, šaldytas, jau marinuotas ir paruoštas gaminimui. Tik trečdalis pirkėjų, perkančių jūros gėrybes, renkasi ne krevetes – vėžius, moliuskus, šukutes, austres, įvairius jūros gėrybių mišinius ir kitus“, – pirkėjų pasirinkimą atskleidžia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Norint skaniai paruošti žuvį ar jūros gėrybes pakaks ir minimalių kulinarijos žinių. „Žuvis ir jūros gėrybės iškepa itin greitai, tad ruošiant patiekalus iš šių ingredientų svarbiausia jų neperkepti ir nepervirti. Jei viską darėte teisingai, žuvis ar kitos jūros gėrybės išliks minkštos ir sultingos“, – teigia maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Pasak jo, truputį daugiau žinių ir įgūdžių prireiks norint atidaryti austrę, tačiau pasipraktikavę lengvai įveiksite ir ją. Be to, austrės gali tapti ir šventinio stalo akcentu.
„Pradedantiesiems lengviau, jei laikysite austrę ne delne, o prispaudę ant lygaus paviršiaus – dėkite austrę ant rankšluosčio, vienu iš jo galų tarsi užklodami 2/3 geldutės nuo jos siauriausios dalies iki išplatėjimo. Austrė turi būti padėta plokščiąja dalimi į viršų. Įsmeikite švelniai peiliuką (geriausia – specialų peilį austrėms) į tarpą tarp geldučių ir palengva judinkite austrę, kol jos viršutinis kiautas tarsi savaime užlips ant peilio. Tada belieka atpjauti austrę nuo kiauto ir ragauti“, - atrasti naujus skonius ragina išdrįsti A. Poleninas.