Vokiečių medikas, mitybos ekspertas Stefanas Hillejanas portale Focus.de pataria niekada nevartoti rytais 5 produktų.
Bandelių, duonos ir picų tešloje esančios mielės dirgina skrandį, gali sukelti dujų kaupimąsi žarnyne ir pilvo pūtimą.
Jeigu jūsų skrandis jautrus, tai geriau mėgaukitės tokiais kepiniais dieną ar vakare.
Pomidoruose esančios rūgštys didina skrandžio rūgštingumą.
Dėl to atsiranda jo pilnumo jausmas ir net gali prasidėti skrandžio skausmai.
Didelis rūgščių kiekis, esantis citrusiniuose vaisiuose, gali suerzinti stemplę, jeigu joje jau vyksta kokie nors uždegiminiai procesai.
Blogiausiu atveju šios rūgštys gali sukelti skrandžio gleivinės uždegimą. Vietoj greipfruto rytais geriau rinktis uogas.
Anksti rytais geriama juoda kava skatina skrandžio rūgščių gamybą.
Jei tuo metu esate dar nieko nevalgę ir nėra ko virškinti, tai gali sudirginti skrandžio gleivinę.
Geriau rytais gerti kavą su pienu, nes šarminis pienas mažina kavos sukeliamą rūgštingumą.
Angliarūgštė, patekusi į tuščią skrandį, gali sulėtinti virškinimą visai dienai ir sukelti vidurių užkietėjimą.
Ypač kenkia tuščiam skrandžiui fosforo rūgštis, kurios yra populiariuose gazuotuose gėrimuose, ir obuolių rūgštis, esanti obuolių sultyse.