Pasigaminti avokadų majonezui, arba užtepėlei, prireiks vos kelių produktų, o užgaišite tik porą minučių. Svarbu pasirinkti gerai sunokusį avokadą, nes kieto tiesiog nesutrinsite.

Vieną gražų, minkštą avokadą perpjauname pusiau, pašaliname kaulą. Išskobiame minkštimą.

Ant jo išspaudžiame pusę citrinos – ji neleis vaisiui pajuoduoti, be to, suteiks pikantišką rūgštoką skonį. Atkreipkite dėmesį – citrinos, ypač ilgiau pagulėjusios, įgauna saldumo, todėl patarčiau rinktis vaisių stora žieve. Tokios citrinos kur kas sultingesnės nei plonažievės.

Ant avokado beriame saują smulkiai supjaustytų lietuviškų krapų. Nustebsite, kaip ši visiems įprasta žolelė pagardina egzotišką vaisių.

Pagardiname druska ir maltomis aitriosiomis čili paprikomis. Būtent čili paprikomis, o ne juodųjų pipirų. Aitrus prieskonis puikiai dera su neutralaus skonio avokadais.

Visus produktus sugrūdame bulvių grūstuvu. Šiukštu nenaudokite maisto kombaino ar elektrinio trintuvo, dažniausiai vadinamo tiesiog blenderiu, – jais sugrūstas avokadas virs neišvaizdžia „muilina“ tyre, ir jokio gardumo nepatirsite.

Grūdame, kol produktai virs vienalyte tyrele. Nesirūpinkite, jei liks smulkių avokado gabaliukų – jie skoniui tikrai nekenks. Jei neturite bulvių grūstuvės, sunokusį avokadą su prieskoniais galima tiesiog sutrinti šakute: tiesiog masė bus kiek rupesnė.

Štai ir viskas: šį pagardą galite tepti ant duonos, skanauti su kiaušiniais ar mėsa, maišyti į daržovių salotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)