Kaip pasakoja B. Nicholson, šį Viduržemio virtuvės įkvėptą patiekalą – vištienos kepsnelius su daržovėmis, keptus orkaitėje, – sugalvojo jos vyras, o paragavusi ji liko sužavėta. Paprastas, tačiau puikus skonių derinys patiks kiekvienam.

Vištienos kepsneliams skardoje paruošti jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 60–70 g fetos
  • 1 saujos petražolių, bazilikų, laiškinių svogūnų, šalavijo, rozmarino
  • 4 saulėje džiovintų pomidorų
  • alyvuogių aliejaus
  • 200 g pomidorų
  • žiupsnio džiovintų raudonėlių
  • druskos, pipirų
  • 5–6 bulvių
  • 4-5 skiltelių česnako
  • 3 saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 mocarelos burbuliuko
  • 1 kupinos saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • kelių šaukštų balzaminio acto
  • šviežių baziliko lapelių papuošti

Paruošimo būdas:

Vištienos krūtinėles padalinkite į dvi dalis ir padarykite nedidelius išilginius įpjovimus – kišenėles. Pasigaminkite įdarą: rankomis į dubenį susmulkinkite fetos sūrį, į jį dėkite susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir žalumynus – petražoles, laiškinius svogūnus, šalaviją, rozmariną, šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Į kiekvieną vištienos filė kišenėlę dėkite fetos įdaro.

Nedideliais gabalėliais susmulkinkite pomidorus, ant jų berkite džiovintą raudonėlį, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir smulkinto česnako.

Švariai nuplautas bulves supjaustykite į dubenį nedideliais gabalėliais, ant jų berkite smulkinto šviežio rozmarino, druskos, susmulkinto česnako, alyvuogių aliejaus, kietojo sūrio.

Viską sudėkite į skardą. Svarbu, kad sudėtumėte nestoru sluoksniu ir viskas keptų tolygiai: į kepimo formą dėkite paruoštas bulves, vištieną ir pomidorus, rankomis ant viršaus užtrupinkite mocarelos, pabarstykite kietuoju sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Kepkite 190–200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Kaip pagaminti šį patiekalą, žiūrėkite vaizdo reportaže.