Nupėdinome į sodą, kur priskynėme obuolių tiesiai nuo medžio ir grįžome į virtuvę jų kepti. Mama išdavė paslaptį, kokie obuoliai orkaitėje netinka kepti – alyviniai, nes tada jie subliūkšta ir būna ne tokie skanūs. Mama kepa obuolius nuskintus tiesiai nuo medžio. Idealiausia – iš pirmųjų ankstyvųjų rudeninių obuolių, mes naudojome „Auksis“ veislės.
Reikės:
- 12 obuolių
- 400 g 9 procentų riebumo varškės
- Saujos razinų
- 2 kiaušinių trynių
- Vanilės ankšties arba vanilinio cukraus
- 2 valgomų šaukštų cukraus
- Kepinių šokolado
Gaminimas:
- Obuolius išskobti.
- Gerai išsukti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinių trynius. Taip pat galima naudoti ir vieną kiaušinio trynį bei šaukštą grietinės.
- Razinas perpilti karštu vandeniu. Išmaišyti su varške.
- 160 laipsnių temperatūroje kepti apie valandą. Patarkuoti šokolado, kad būtų dar gardžiau.
Skanaus!