Nupėdinome į sodą, kur priskynėme obuolių tiesiai nuo medžio ir grįžome į virtuvę jų kepti. Mama išdavė paslaptį, kokie obuoliai orkaitėje netinka kepti – alyviniai, nes tada jie subliūkšta ir būna ne tokie skanūs. Mama kepa obuolius nuskintus tiesiai nuo medžio. Idealiausia – iš pirmųjų ankstyvųjų rudeninių obuolių, mes naudojome „Auksis“ veislės.
Reikės:
- 12 obuolių
- 400 g 9 procentų riebumo varškės
- Saujos razinų
- 2 kiaušinių trynių
- Vanilės ankšties arba vanilinio cukraus
- 2 valgomų šaukštų cukraus
- Kepinių šokolado
Gaminimas:
- Obuolius išskobti.
- Gerai išsukti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinių trynius. Taip pat galima naudoti ir vieną kiaušinio trynį bei šaukštą grietinės.
- Razinas perpilti karštu vandeniu. Išmaišyti su varške.
- 160 laipsnių temperatūroje kepti apie valandą. Patarkuoti šokolado, kad būtų dar gardžiau.
Skanaus!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt