Laidoje mama ir dukra ruošė lėto virimo šonkaulius, kuriuos patiekė su bulvėmis ir visų mėgiamomis salotomis.

„Mūsų namuose šonkauliai neįsivaizduojami be barbekiu padažo – juos labiausiai mėgsta vaikai – ir Kotryna čia yra mūsų specialistė, nes mėgsta įvairius trendinius patiekalus“, – sakė R. Lukaitytė-Vanarauskienė.

Kotryna pasakojo receptų dažniausiai ieškanti jutube, tiktoke, kitose populiariose platformose. Tačiau dažnai Kotryna receptą dar ir patobulina – jei mato, kad kažko trūksta, prideda savo.

Mama pastebėjo, kad dukra kaip ir visi pradedantys kulinarai dažnai eksperimentuoja. Ir nors kartais virtuvė po eksperimentų nukenčia, Rasą dukters pomėgis maisto gamybai džiugina. „Nevalgę neliksime“, – šyptelėjo.

Baletą šokanti Kotryna yra labai užsiėmusi, tačiau jėgų maisto gaminimui lieka visada, juolab, kad tai – puiki atsipalaidavimo forma.

„Mamų virtuvėje“ prie šonkaulių Rasa ruošė bulves. Jos – kaip ir šonkauliai – taip pat kepamos orkaitėje, tad čia svarbu žinoti kepimo laiką. Jei pagrindinis patiekalas kepa ilgiau, į skardą dedamos žalios bulvės, jei trumpiau, bulvės prieš tai apverdamos.

Na o Kotryna gamino barbekiu padažą – ragavusieji vienbalsiai pripažino, kad jis – ypatingo skonio!

Barbekiu šonkauliukai su bulvėmis ir salotomis

Mamų virtuvė

Reikės:

lėto virimo šonkaulių

Keptoms bulvėms:

6 bulvių

prieskonių arba žolelių

Salotoms:

agurkų

pomidorų

romaninių ar kitų salotų

šalotinio svogūno

2 v. š. garstyčių

2 v. š. aliejaus

šlakelis acto

BBQ padažui:

250 g pomidorų tyrės

2 v. š. pomidorų pastos

2 v. š. obuolių acto

2 v. š. rudojo cukraus

2 v. š. medaus

0,5 v. š. garstyčių

1 a. š. Vorčesterio padažo

1 a. š. rūkytos paprikos miltelių

0,5 a. š. česnako miltelių, granulių arba šviežio česnako

0,5 a. š. svogūnų miltelių

0,25 a. š. ar dar mažiau aitriosios paprikos ar kajeno pipirų miltelių

šviežiai maltų juodųjų pipirų

druskos

Gaminimas:

  • Apvirtas bulves pabarstyti prieskoniais, žolelių mišiniu, pašlakstyti aliejumi. Rasa pastebėjo, kad prie bulvių labai tinka ciberžolė, tad gardina jas ir šiuo prieskoniu.

  • Šitaip paruoštas bulves dėti į kepimo skardą greta šonkaulių – išdėlioti taip, kad kuo mažiau liestųsi viena su kita – šitaip geriau apskrus. Skardą dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 10–15 minučių.

  • Barbekiu padažui į keptuvę pilti pomidorų padažą, pomidorų tyrę, dėti truputį rudojo cukraus, medaus, garstyčių, pilti obuolių acto, Vorčesterio padažo, užbarstyti prieskonių, druskos ir maišant pakaitinti. Ragauti.

  • Po 15 minučių šonkauliukus ištraukti iš orkaitės ir gausiai aptepus barbekiu padažu vėl šauti į orkaitę dar 10 minučių.

  • Prie šonkauliukų paruošti salotų: supjaustyti romanines salotas, agurką, pomidorus, susmulkinti svogūną, galima įdėti ir avokado. „Esmė yra padažas, kurio receptą išmokau iš savo tetos Prancūzijoje, – jis gaminamas sumaišant garstyčias, aliejų ir actą“, – sako Rasa. Paruoštu padažu salotos apliejamos ir išmaišomos.

  • Iškepusius šonkaulius dar kartą aptepti barbekiu padažu. Tada mėsą pjaustyti ir dėti į lėkštę. Greta patiekti bulvių ir salotų.

P. S. Jei po maisto gaminimo barbekiu padažo lieka, neišmeskite, padėkite į šaldytuvą – panaudosite prie kitų patiekalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją