16
Kitas

Varškės ir špinatų lazanija

Anot dietologo Edvardo Grišino, varškė yra itin vertinga ne tik dėl daugybės panaudojimo būdų, bet ir naudos žmogaus organizmui. Visų pirma, šio maisto produkto sudėtyje – daugybė B grupės vitaminų ir magnio, aptinkama ir geležies. Varškė, kaip ir dauguma pieno produktų, taip pat turtinga kalciu ir fosforu, kurie svarbūs raumeninio audinio sveikatai, širdies veiklai bei kaulų stiprinimui.

E. Grišinas „Maxima“ pranešime žiniasklaidai pabrėžia, kad varškėje – gausu baltymų, kurie yra būtini žmogaus organizmui. Gyvūninės kilmės baltymai turi pilną aminorūgščių grandinę, reikalingą ne tik raumenų sveikatai, bet ir imunoglobulinų gamybai, virškinimo fermentų sintezei, ląstelės struktūros ir kitų organizmo procesų normaliam palaikymui. Kitaip sakant, tai viena iš trijų svarbiausių medžiagų, padedančių išlaikyti sveikatą ir apsisaugoti nuo ligų.

„Atkreipti dėmesį į pakankamą baltymų suvartojimą – būtina, nes pagrindiniai veiksniai, galintys pabloginti gyvenimo kokybę, susiję būtent su raumeninio audinio mažėjimu. Deja, kasdieninėje mityboje dažniausiai dominuoja daug angliavandenių turintys maisto produktai, todėl dauguma žmonių baltymų suvartoja mažiau, nei reikia, kad palaikytų savo bendrą sveikatą. Matome, kad visuomenė susiduria su padidėjusiu sveikatos trapumu, ypač vyresnio amžiaus žmonių tarpe“, – teigia dietologas ir priduria, kad varškė gali būti naudinga siekiantiems subalansuoti savo mitybą, ypač tada, kai nevartojama mėsos ar valgoma mažai žuvies.

Kaip teigia E. Grišinas, vidutiniškai per dieną žmogui reikėtų suvartoti 0,8–1,2 gramo baltymų kilogramui kūno masės, tad varškė gali būti išties puikus pasirinkimas, ypač, kad iš jos galima pagaminti daugybę skirtingų valgių.

Prekybos tinklo kulinarai ir maisto tinklraštininkai dalijasi keliais receptais su varške.

16
Kitas

Varškės ir špinatų lazanija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją