„Receptas, kuriuo dalinuosi, man yra ypatingas tuo, kad dažniausiai užsimanau bulvinių blynų ne dėl to, kad norėčiau jų pačių, o būtent padažo, su kuriuo juos pateikiu. Jį galima skanauti ir vieną, tačiau kartu su bulviniais blynais man tai yra tobulas derinys. Žinau, kad nemažai žmonių ruošdami bulvinius blynus deda miltų, norėdami kompensuoti vandeningas bulves, tačiau tada man jie nesigauna tokie purūs, todėl aš pasidalinsiu kitokiu būdu. Jūsų dėmesiui – bulviniai blynai su varškės padažu“, – sako Eliza.
Reikės:
Blynams:
1,5 kg bulvių
1 kiaušinio
1 svogūno
druskos, pipirų pagal skonį
Varškės padažui:
400g varškės (naudokite sausą, grūdėtą varškę)
3-4 š. graikiško jogurto
šlakelis pieno (apie 2 v. š.)
saujelės krapų
druskos, pipirų
Eiga:
Bulves ir svogūnus sutarkuokite su bulvių tarka, o jei neturite – sumeskite į blenderį ir gerai susmulkinkite iki visiškos košės.
Supilkite visą masę į sietelį (tokį kaip nuotraukoje) ir palaikykite virš kriauklės, kol nutekės didžioji dalis vandens. Galite šiek tiek ranka paspausti, bet ne per daug. Kažkiek skysčio turi likti, tačiau bulvių tarkiai neturi būti vandeningi.
Supilkite juos į indą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Keptuvę su aliejumi (jis turi padengti visą keptuvės dugną) įkaitinkite iki vidutinės kaitros ir dėkite blynus. Nebijokite palikti jų storesnių. Kepkite kiekvieną pusę apie 4–5min.
Padažui skirtus ingredientus sudėkite į blenderį ir susmulkinkite, kad masė taptų vientisa.
Patiekite blynus, kol karšti su šaltu varškės padažu. Čia taip pat labai tiktų rūkyta ar sūdyta lašiša, ikrai ar silkė. Skanaus!