Agurkai – naudingesni, nei gali atrodyti
Agurkai yra viena populiariausių daržovių ir tapę neatsiejama mitybos dalimi. Kadangi jie tokie įprasti, tad kartais ir nuvertinami – pamirštama, kiek naudingų savybių juose yra, pranešime žiniasklaidai pastebi prekybos tinklo „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.
Dėl skaidulų, kalio ir magnio agurkai taip pat padeda reguliuoti kraujospūdį, todėl nuo hipertenzijos kenčiantiems žmonėms rekomenduojama juos įtraukti į savo racioną. Agurkai taip pat tinka diabetikams, mat šios daržovės turi labai žemą glikemijos indeksą.
Svarbiausios gėrybės slypi žievelėje
Daržovių žinovė pastebi, kad agurkų odelė kartais gali būti šiek tiek karti, todėl kai kurie žmonės prieš valgydami agurką nulupa. To daryti nevertėtų, jeigu norite gauti visą vertingų ingredientų gausybę.
Vietoj lupimo – pabandykite dar kartą kruopščiai nuplauti
Žinant faktus apie naudingąsias savybes, išvada peršasi savaime – valgydami agurką su žievele, padedate savo organizmui įsisavinti visas minėtas maistines medžiagas. Tačiau labai svarbu prieš valgant agurkus juos kruopščiai nuplauti – tai galioja bet kuriai daržovei ar vaisiui.
„Lauko agurkus patariama lupti nuo šviesesnio iki tamsesnio galo, t. y. nuo galvos iki uodegos. Jei elgsitės priešingai, kartumo skonis pasklis po visą agurką. Visgi įvairių veislių agurkai neturi karčiųjų sudedamųjų dalių, todėl verta atrasti savąją ir tuomet bus galima mėgautis visomis naudingosiomis jų savybėmis“, – pataria J. Sabaitienė.