2 porcijoms reikės:

  • dviejų vidutinio dydžio cukinijų;
  • vieno sunokusio avokado;
  • pusės skiltelės česnako arba česnako granulių arba džiovinto svogūno miltelių (tas svogūniškas skonis šiame padaže labai tinka, bet galima ir praleisti);
  • druskos, pipirų pagal skonį;

Pirmiausia, specialios pjaustyklės pagalba paverčiam dvi cukinijas į kalną makaronų. Jei tokios pjaustyklės neturit – nebėda, galima naudoti tarką kuri pjausto ilgais šiaudeliais. Šiek tiek pabarstom druska ir išmaišom rankomis. Druska padės išsiskirti sultims, kurias paskui nupilsim, kad makaronai nebūtų vandeningi.

Toliau gaminam padažą: susmulkinam avokadą su česnaku iki vienalytės masės (trintuvu arba šakute). Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Galima sumesti ir galiukus, likusius tarkuojant cukiniją.

Skanaus!

Recepto autorius – Every special day.