2 porcijoms:
- 160 g mėgstamos formos makaronų (mūsų favoritai – Fussili)
- 400 g šviežio arba šaldyto (bet neatšildyto) brokolio
- 2 skiltelių česnako
- 2 a. š. džiovintų paprikų dribsnių (arba 1 a. š. miltelių)
- druskos
- pipirų
- 150 ml augalinio pieno (pvz., pasaldinto migdolų)
- 2 v. š. aliejaus (kepimui)
Padažui:
- 6 a. š. natūralaus sojų jogurto be priedų
- 1,5 a. š. sezamų sviesto
- Sulčių iš pusės citrinos
- 3 a. š. vandens
- 2 žiupsnelių druskos (arba pagal skonį)
Ką daryti:
Į verdantį vandenį įberti saujelę druskos ir makaronus. Virti tiek, kiek esate įpratę virti, arba tiesiog pagal pakuotės nurodymus.
Kol verda makaronai, troškintuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies pakepinti nedideliais žiedynėliais susmulkintą brokolį.
Kai jis truputį apskrus, suberti prieskonius ir užpilti pienu. Virti neuždengus ir maišant brokolį vis pasmulkinti (panašiai, kaip gaminant brokolienę).
Kai troškintuvėje beveik nebeliks skysčio, suberti kapotą česnaką ir uždengus troškinti ant labai silpnos ugnies, kol makaronai baigs virti.
Iš padažo ingredientų sumaišyti padažą. Į brokolienę suberti makaronus ir supilti padažą, viską nuoširdžiai išmaišyti.
Labai tinka pabarstyti maistinių mielių dribsniais.
Jei norisi gaivesnio varianto, tinka konservuoti ananasai. Jei norisi sūresnio ir sunkesnio – saulėje džiovinti pomidorai.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.