„Šis receptas yra visiška klasika Azijos virtuvėje, pats paprasčiausias, nereikalaujantis begalės produktų ir, žinoma, labai gardus! Svarbiausias ingredientas – kukurūzų arba bulvių krakmolas. Būtent jis čia sukuria tą traškią plutelę aplink vištienos gabalėlius.
Sulaukiau klausimų, ar reikia kiaušinio ar majonezo pieš vištieną dedant į krakmolą? Ne , čia nereikia nei kiaušinio, nei majonezo, svarbiausia – gerai padengti kiekvieną vištienos gabalėlį krakmolu ir kepti gana aukštos temperatūros keptuvėje su šiek tiek daugiau nei įprastai aliejaus. Nes jei aliejaus bus per mažai, nesigaus toks skanus ir traškus apvalkalas“, – pasakoja tinklaraštininkė ir dalijasi receptu.
Azijietiška vištiena
Reikės:
400 g vištienos blauzdelių mėsos be kaulo (galima naudoti ir krūtinėlę, bet tada pati mėsa bus šiek tiek sausesnė)
2 raudonosios paprikos
1didesnis svogūnas
2 čili pipirai (jei nemėgstate aštriai, nedėkite, skonio nepakeis)
1 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų
4 v. š. sojos
2 v. š. ryžių acto
60–100 g kukurūzų ar bulvių krakmolo (idealu, jei sumaišysite abu lygiomis dalimis)
aliejaus kepimui
saujos svogūno laiškų (arba tiek, kiek širdis geidžia)
Gaminimas:
Pirmiausia susmulkinkite vištieną nedideliais, kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska ir pipirais, gabalėlius apvoliokite krakmole, kad tolygiai pasidengtų. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros ir kepkite vištienos gabaliukus, kol apskrus iš abiejų pusių.
Iš pradžių vištiena neatrodys įspūdingai, neišsigaskite – viskas pasikeis, kai sudėsite daržoves ir padažo ingredientus.
Kai vištiena apskurs, išimkite gabaliukus ir sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Stambiau, kvadračiukais supjaustykite paprikas. Susmulkinkite svogūną, jei norisi, galite įdėti ir 2 skilteles česnako (susmulkintas). Susmulkinkite ir čili pipirus, jei naudosite. Svogūno laiškus pjaustykite šiek tiek didesniais gabaliukais. Keptuvėje pakepkite svogūną, paprikas, čili pipirus, kol suminkštės, tada sudėkite svogūno laiškus, pakepkite 1 minutę ir sudėkite vištieną.
Sumažinkite kaitrą, supilkite soją, ryžių actą, gerai išmaišykite ir leiskite pakepti 2–3 minutes, kol nugaruos soja su actu. Patiekite su ryžiais, pabarstykite šviežiais svogūno laiškais. Skanaus!