Virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo pasigaminti perlinių kruopų troškinį su avies sūriu, daržovėmis ir šonine.
Troškiniui reikės:
• 200 g perlinių kruopų
• 1 l vandens
• 100 g šaltai rūkytos šoninės
• 100 g kietojo sūrio (naudojau avies)
• 100 g balto vyno (nebūtina)
• 100 g morkų
• 100 g pastarnokų
• 50 g džiovintų baravykų
• 50 g svogūnų
• 20 g česnakų
• 30 g krapų
• 30 g petražolių
• Alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
• 30 g morkų
• 10 g burokėlių lapelių
• 10 g aliejaus (naudojau duonos aliejų)
Gaminimas:
1. Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml).
2. Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine.
3. Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai.
4. Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma
5. Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens.
6. Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant.
7. Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės.
8. Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai.
9. Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi.
Skanaus!