Ingredientai
Tešlai:
- 500 gramų miltų
- 2 kiaušinių
- 100 gramų sviesto
- 4 valgomųjų šaukštų medaus
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto acto
- 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
Papuošimui:
- karamelizuoto kondensuoto pieno
- graikinių riešutų
Kremui:
- 450 gramų grietinės (30%)
- 1 stiklinės vandens
- 75 gramų želė, milteliais
- 16 gramų grietinėlės standiklio
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
Gaminimas:
- Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais.
- Pridėkite cukrų kartu su vaniliniu cukrumi, medų ir actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi išeiti ne per daug kieta.
- Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
- Kepkite po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Kad paruoštumėte želę, sumaišykite jos miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
- Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Įberkite cukraus pudros.
- Kai želė šiek tiek sukietės, supilkite ją į grietinės kremą ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
- Vieną lakštą ištepkite kremu, uždėkite antrą.
- Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutirštintą pieną. Apibarstykite susmulkintus graikinius riešutus.