Ingredientai

Tešlai:

  • 500 gramų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 100 gramų sviesto
  • 4 valgomųjų šaukštų medaus
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto acto
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos

Papuošimui:

  • karamelizuoto kondensuoto pieno
  • graikinių riešutų

Kremui:

  • 450 gramų grietinės (30%)
  • 1 stiklinės vandens
  • 75 gramų želė, milteliais
  • 16 gramų grietinėlės standiklio
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
Medaus pyragas

Gaminimas:

  1. Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais.
  2. Pridėkite cukrų kartu su vaniliniu cukrumi, medų ir actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi išeiti ne per daug kieta.
  3. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
  4. Kepkite po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  5. Kad paruoštumėte želę, sumaišykite jos miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
  6. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Įberkite cukraus pudros.
  7. Kai želė šiek tiek sukietės, supilkite ją į grietinės kremą ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
  8. Vieną lakštą ištepkite kremu, uždėkite antrą.
  9. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutirštintą pieną. Apibarstykite susmulkintus graikinius riešutus.
Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „My Culinary Corner“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)