Kava – gardus gėrimas, be kavos saldumynai neteikia tiek džiaugsmo, o sumuštiniai ir kitokie užkandžiai, regis, netenka didelės dalies skonio potencialo. Galiausiai kava žvalina, juk būtent tokio poveikio ir norisi sočiai pavalgius, rašoma The Voice Mag.
Jei neįsivaizduojate savo dienos be puodelio kavos su kokiu nors gardėsiu, teks nusivilti: dietologai laiko kavą visaverčiu gėrimu, kurio nereikėtų derinti nei su saldumynais, nei su užkandžiais, nei tuo labiau – su pagrindiniais valgymais.
Žinoma, niekas neuždraus toliau laužyti mitybos specialistų taisyklę ir gerti kavą bet kokiu dienos metu. Vis dėlto reikėtų suprasti – dėl šio įpročio trukdote organizmui įsisavinti visas maistingas medžiagas iš maisto.
Mokslininkai periodiškai paskelbia, kad kofeinas praktiškai neturi įtakos maisto virškinimui. Tiesa, priduriama, kad kava visgi lėtina geležies įsisavinimą – net 50 procentų; o geležies ir šiaip nėra lengva gauti su maistu.
Turint omenyje, kad daugelis moterų kenčia nuo geležies stokos anemijos, rekomenduotina gerti kavą atskirai – praėjus 30–40 min. po valgio.
Dėmesio: geležies trūkumas turi įtakos ne tik savijautai, bet ir išvaizdai. Tad jei esate išblyškusi, jei oda sausa, veidą paberia, pamėginkite paeksperimentuoti ir negerti kavos iš karto po valgio. Juk tai – nesudėtingai įgyvendinama ir paprasčiau, nei vartoti įvairius geležies papildus, nuo kurių galimi nemalonūs šalutiniai poveikiai.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (1)