Marija iš mamos pasakojimų žino, kad nuo mažens kartu su ja sukdavosi virtuvėje ir buvo tikra pagalbininkė. „Turbūt tą aistrą maisto gaminimui ir paveldėjau iš savo mamos – galiausiai tapau virėja“, – pasakoja Marija.
Pašnekovė save labiau priskiria prie žmonių, kurie mėgsta eksperimentuoti su maistu – sako, taip įdomiau ir tada gimsta nuostabūs receptai, kuriais Marija ir dalijasi savo tinklaraštyje.
“Gimus dukrai Viltei ir prasidėjus jos primaitinimui, mūsų šeimos mityba labai pasikeitė ir neabejotinai į gerą pusę, nes norėjosi gaminti kuo sveikiau. Mūsų racione atsirado daugiau vaisių, daržovių bei kokybiškesnių produktų“, – pasakoja vilnietė.
Šiandien tinklaraštininkė su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi jos sekėjus sužavėjusio varškės apkepo receptu.
„Varškės apkepą mėgstu ne tik valgyti, bet ir jį gaminti. Varškės apkepo receptų galima rasti pačių įvairiausių, bet man labiausiai patinka klasikinis variantas. Vis bandžiau rasti tą geriausią variantą ir po begalės bandymų pagaliau iškepiau puriausią apkepą. Na o kad jis išeitų purus, aš kiaušinio baltymus išplaku iki standžiu putų o varškės masę sutrinu į kremą – štai tokia ta mano paslaptis“, – noriai dalijasi Marija.
Puriausias varškės apkepas
Reikės:
1 kg netrintos varškės
7 vnt. kiaušinių
180 g cukraus
4 v. š. grietinės
žiupsnelio vanilinio cukraus
80 g manų kruopų
Gaminimas:
Suberkite varške į didesnį indą, įmuškite 7 kiaušinio trynius, cukrų ir vanilinį cukrų bei grietinę ir viską išplakit.
Į varškės masę berkite manų kruopas ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite iki stabdžių putų ir įmaišykite juos į varškės masę – maišykite palengva.
Į kepimo formą, išteptą sviestu, pilkite varškės masę, viršų ištepkite grietine (nebūtina, bet gražiau apskrus), dėkite į iki 170 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir kepkite 60 min. Skanaus!