4 lietiniams reikės:
- 4 kiaušinių
- 30 g migdolų miltų
- 4 a.š. kokosų aliejaus (kepimui)
Jeigu lietinius valgysite su daržovėmis – į tešlą galima dėti druskos. Jeigu su uogomis – vanilės ekstrakto ar cinamono.
Gaminimas:
1. Suplakti kiaušinius su migdolų miltais iki vientisos masės. Turi išeiti apie 200–250 ml tešlos, priklausomai nuo kiaušinių dydžio.
2. Keptuvėje pakaitinti šaukštelį kokosų aliejaus. Tolygiai paskirstyti.
3. 50–60 ml tešlos supilti į atskirą puodelį ir vienu ypu supilti į keptuvės centrą. Sukant keptuvę paskirstyti tešlą plonai ir tolygiai per visą keptuvės dugną. Tai reikia atlikti greitai. Optimalus keptuvės dydis apie 26 cm.
4. Pakepti vieną pusę 1 min. Plona blynų mentele apversti ir pakepti kitą pusę 1 min. Jeigu nepavyksta užkabinti kraštelio – atsargiai užkabinus mentele apverskite pirštais. Kepimo laikas kiekvienai pusei 1–2 min. Dangčio nedenkite.
MIGDOLŲ MILTŲ LIETINIAI SU DARŽOVĖMIS
Ingredientai įdarui:
- 1 a.š. pomidorų pastos
- 2–3 pievagrybiai
- Pusė raudonosios paprikos
- Pusė svogūno
- 1 morka
- Pusė avokado
- Karis
- Druska
- Pipirai
- Bazilikas
- Petražolės
- Džiovinti krapai
- Saldžios paprikos prieskoniai
Gaminimo eiga:
1. Smulkiai supjaustyti svogūną, papriką, sutarkuoti morką, riekelėmis supjaustyti pievagrybius.
2. Visas daržoves troškinti su šlakeliu alyvų aliejaus. Baigiant troškinti sudėti prieskonius.
3. Patepti lietinius pomidorų pasta, dėti keptų daržovių įdaro, pjaustyto avokado ir susukti. Kad būtų lengviau susukti, kuomet iškepsite – jas susukite į tūbelę ir apverskite. Kol keps įdaras susiformuos reikiama lenkimo forma.