Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 0,8 kg virtų maltų bulvių
- 2 kiaušinių
- 3 šaukštų bulvių krakmolo
- 1 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- 1 šaukštelio pipirų
Įdarui:
- 0,25 kg virtos maltos vištienos
- 0,25 kg virtos maltos kiaulienos
- 3 vidutinio dydžio keptų svogūnų
- 1/4 šaukštelio pipirų (arba pagal skonį)
Padažui:
- 50 g sviesto
- 1 šaukšto miltų
- 2 šaukštų grietinės
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Sumaišykite visus tešlos ingredientus.
Sumaišykite visus įdaro ingredientus.
Atsignybkite tešlos gabalėlį, tuomet jį išplokite delne. Įdėkite šiek tiek mėsos į vidurį, tada cepeliną užverkite ir voliokite jį tarp delnų, kad padarytumėte gražios formos cepeliną.
Sumaišykite visus įdaro ingredientus.
Atsignybkite tešlos gabalėlį, tuomet jį išplokite delne. Įdėkite šiek tiek mėsos į vidurį, tada cepeliną užverkite ir voliokite jį tarp delnų, kad padarytumėte gražios formos cepeliną.
Tuomet cepelinus apvoliokite bulvių krakmole ir palaukite, kol užvirs vanduo
Sudėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 4–5 minutes arba kol jie išvirs.
Sudėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 4–5 minutes arba kol jie išvirs.
Norėdami padaryti padažą sumaišykite visus padažo ingredientus, įpilkite šiek tiek vandens. Pavirkite keletą minučių.
Užpilkite padažo ir mėgaukitės!
Skanaus!