14
Kitas

Agurkinė sriuba

Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Grybų sriuba

Tai tikrai puiki sriuba, sušildysianti jau nuo pirmo šaukšto. Labai lengva paruošti ir be galo skanu, o jau kvapas... pakerės kiekvieną! Būtinai išmėginkite.

Reikės:

  • kelių gabalėlių sviesto
  • 0,5 kg kubeliais pjaustytų bulvių
  • 1/5 stiklinės ryžių
  • 0,2 kg grybų (šilbaravykių, baravykų, voveraičių arba kitokių – kokių turite)
  • 0,5 stiklinės pjaustytų svogūnų
  • 0,5 stiklinės pjaustytų morkų
  • druskos
  • 0,5 šaukštelio grybų miltelių (jei turite)
  • 2 lauro lapų
  • krapų (nebūtina)
  • 2 l vandens
  • 0,5 šaukštelio džiovintų krapų

Gaminimas:

  1. Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite bulves ir ryžius.
  2. Į keptuvę įdėkite sviesto. Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite grybus ir kepkite juos maždaug 10 minučių arba kol jie iškeps.
  3. Kai bulvės išvirs, įberkite druskos, įdėkite keletą lauro lapelių, supilkite į puodą visą mišinį iš keptuvės.
  4. Pagardinkite sriubą krapais.

Skanaus!

14
Kitas

Agurkinė sriuba