Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Grybų sriuba
Tai tikrai puiki sriuba, sušildysianti jau nuo pirmo šaukšto. Labai lengva paruošti ir be galo skanu, o jau kvapas... pakerės kiekvieną! Būtinai išmėginkite.
Reikės:
- kelių gabalėlių sviesto
- 0,5 kg kubeliais pjaustytų bulvių
- 1/5 stiklinės ryžių
- 0,2 kg grybų (šilbaravykių, baravykų, voveraičių arba kitokių – kokių turite)
- 0,5 stiklinės pjaustytų svogūnų
- 0,5 stiklinės pjaustytų morkų
- druskos
- 0,5 šaukštelio grybų miltelių (jei turite)
- 2 lauro lapų
- krapų (nebūtina)
- 2 l vandens
- 0,5 šaukštelio džiovintų krapų
Gaminimas:
- Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite bulves ir ryžius.
- Į keptuvę įdėkite sviesto. Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite grybus ir kepkite juos maždaug 10 minučių arba kol jie iškeps.
- Kai bulvės išvirs, įberkite druskos, įdėkite keletą lauro lapelių, supilkite į puodą visą mišinį iš keptuvės.
- Pagardinkite sriubą krapais.
Skanaus!