Visgi „Epi Food“ teigiama, kad lengvai ir greitai nulupti kietai virtus kiaušinius – įmanoma. Tereikia laikytis šių taisyklių:
1. Kietai išvirkite kiaušinius.
Kad kietai virti kiaušiniai lengvai luptųsi, pirmiausia reikia juos teisingai išvirti. Kiaušinius dėkite į verdantį vandenį (ne į kambario temperatūros). Kai sudedame kiaušinius į verdantį vandenį, vėliau jie nusilupa lengvai.
Taigi kiauru šaukštu sudėkite šaltus kiaušinius tiesiai iš šaldytuvo (ne atšilusius iki kambario temperatūros!) į verdantį vandenį ir virkite 9 min.
2. Nusausinkite virtus kiaušinius ir sudėkite į puodą su šaltu vandeniu.
Kai kiaušiniai išvirs, sudėkite juos į kiaurasamtį, palaikykite po šaltu bėgančiu vandeniu ir vėl sudėkite į puodą, o tada įpilkite šalto vandens, kad kiaušinius apsemtų.
3. Pasukite puodą su kiaušiniais.
Puodą su kiaušiniais vandenyje švelniai pasukite, kad kiaušiniai susidaužtų vieni į kitus. Pamatysite, kaip lukštai sueižės.
4. Pastuksenkite kiaušinius vieną į kitą.
Paimkite du kiaušinius ir pastuksenkite vieną į kitą – kad lukštai sueižėtų dar stipriau stipriau.
5. Dabar lupkite.
Pakiškite nykštį po atšokusiu lukštu ir pasukdami lupkite. Pamatysite – kiaušinio lukštas praktiškai be pastangų atšoks ir nusilups. Nuluptus kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, kad nusiplautų lukštų dalelės.
Štai ir viskas.