Paukštiena dėl gausaus baltymų kiekio ir kitų organizmui naudingų medžiagų laikoma viena sveikiausių mėsų. Ji yra kur kas liesesnė ir turi mažiau kalorijų. Tai ypač aktualu šventiniu laikotarpiu, kai darosi sunku pakilti nuo stalų po gausių vaišių.

Kai vieną šventę veja kita, pasiruošti laiko išties nedaug. Todėl R. Bolgovas sudarinėjant naujametinių vaišių meniu rekomenduoja įsivertinti ir tai, kokią mėsą lengviausia ir greičiausia paruošti.
„Vienas rekomenduojamų pasirinkimų – vištiena, kurią lengviausia paruošti ir kurios sugadinti tiesiog neįmanoma. Taigi niekada neprašausite vaišindami svečius patiekalu iš vištienos. Savaime suprantama, kad Naujųjų metų šventei norisi gurmaniškų skonių. Būdų, kaip paruošti patiekalą, kuris į namus didžiųjų švenčių metu atneštų dar daugiau prabangos ir išskirtinumo, yra begalė. Tiesiog nereikia bijoti pateikti vištieną kitaip“, – sakė žinomas virtuvės šefas.

R. Bolgovas Naujųjų metų šventei siūlo vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Kurdamas naujus receptus, visuomet stengiuosi perteikti skirtingus skonius. Šiame patiekale, kaip ir pats labiausiai mėgstu, susipina aštrūs ir saldūs skoniai. Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdino R. Bolgovas, kuris užtikrina, jog svečiai liks sužavėti.

Kaip sako žinomas virtuvės šefas, prie vištienos puikiai tinka vaisiai, todėl ne veltui dažname jo recepte – vištienos ir keptų vaisių derinys. Tad ir šįkart jis prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduoja aštrius karamelizuotus obuolius.

Įdarytai vištienos krūtinėlei paruošti reikės:

– vištienos krūtinėlės su oda – 1,2 kg;
– kuskuso kruopų – 50 g;
– saulėje džiovintų pomidorų – 40 g
– kiaušinių – 2 vnt.;
– druskos – 1 arbatinis šaukštelis;
– meksikietiškų vištienos prieskonių – 1 arbatinis šaukštelis
– skrudintų moliūgų sėklų – 25 g;
– grietinėlės – 100 ml;
– majonezo – 1valgomojo šaukšto.

Aštriai karamelizuotiems obuoliams paruošti reikės:

– obuolių – 4 vnt.;
– sviesto – 50 g;
– rudojo cukraus – 2 valgomųjų šaukštų;
– grietinėlės – 100 ml;
– čili pipiro – 0,5 vnt.

Įdarytos vištienos krūtinėlės paruošimas:

Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele.

Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą ant kepimo popieriaus, kepame 20-25min iki 170*C įkaitintoje orkaitėje.

Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 minutes troškiname.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)