Tačiau, kaip pranešime žiniasklaidai pastebi prekybos tinko „Iki“ atstovai, prieš Velykas šios dvi pirkėjų grupės susivienija ir daugiausiai renkasi būtent baltuosius kiaušinius, kuriuos marginti yra paprasčiau.
Ar lukšto spalva turi įtakos kiaušinio kokybei
„Kiaušinio lukšto spalva neturi įtakos kiaušinio maistinei vertei, ji gali nurodyti tik kiaušinį padėjusios vištos veislę. Kiaušinio kokybę daugiausia nulemia lesalas ir paukščio auginimo sąlygos. Ant kraiko laikomų, subalansuotai šeriamų paukščių kiaušiniai neretai yra stipresnio skonio, turi ryškesnį trynį“, – teigė V. Juodkazienė.
Tiesa, anot jos, dalis pirkėjų mano, kad rudieji kiaušiniai yra brangesni nei baltieji.
Kaip turėti tvirčiausią margutį?
V. Juodkazienės teigimu, visų rūšių kiaušinių lukštai yra sudaryti iš kalcio karbonato, o jų paskirtis – apsaugoti kiaušinio vidų nuo pažeidimų.
Rinkitės atidžiai. Prieš įsigydami kiaušinius, atidarykite jų dėžutę – įsitikinkite, kad jie sveiki, neturi įtrūkimų.
Jokių staigių temperatūros pokyčių. Lukšto skilimo tikimybę itin padidina temperatūros pokyčiai, todėl prieš juos virdami – bent porą valandų palaikykite kambario temperatūroje, dėkite į tokį patį vandenį ir virkite ant mažos ugnies.
Druska ir actas. Į vandenį, kuriame virs kiaušiniai, įmaišytas šaukštas druskos apsaugos juos nuo įskilimo, o actas – padarys juos elastingesnius. Beje, ši rūgštis padės ir ryškiau nudažyti margutį.