Cukinijų ir grikių blyneliai
Reikės (maždaug 16 blynelių):
Padažui:
- 1/4 puodelio anakardžių
- 1/4 puodelio vandens
- 1 šaukšto mielių dribsnių
- 1/4 šaukštelio acto
- Žiupsnio druskos
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
1. Grikius ir anakardžius atskiruose dubenėliuose užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame 1-2 valandoms.
2. Vėliau grikius nupilame, praplauname vandeniu ir kartu su vandeniu, mielių dribsniais, prieskoniais dedame į kokteilinę ir sumalame iki vientisos masės.
3. Ją perpilame į dubenį, ten įmaišome sutarkuotą cukiniją, linų sėmenis ir actu nugesintą sodą arba kepimo miltelius.
4. Paliekame kelias minutes pastovėti. Kepame įkaitintoje keptuvėje su labai mažai aliejaus (arba išvis be jo) po kelias minutes iš abiejų pusių.
5. Padažui skirtus ingredientus kartu sumalame kokteilinėje ir valgome kartu su blyneliais.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.
Receptu dalijasi tinklaraštis Follow your spoon.