Cukinijų ir grikių blyneliai

Reikės (maždaug 16 blynelių):

  • 1/2 puodelio žalių, nekepintų grikių
  • 3/4 puodelio vandens
  • 1 šaukšto maistinių mielių dribsnių
  • 1 šaukštelio maltų linų sėmenų
  • Žiupsnio druskos, pipirų
  • 1/4 šaukštelio sodos + 1/2 šaukštelio acto arba 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 puodelio tarkuotos cukinijos


Padažui:

  • 1/4 puodelio anakardžių
  • 1/4 puodelio vandens
  • 1 šaukšto mielių dribsnių
  • 1/4 šaukštelio acto
  • Žiupsnio druskos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus


Kaip gaminti:

1. Grikius ir anakardžius atskiruose dubenėliuose užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir paliekame 1-2 valandoms.
2. Vėliau grikius nupilame, praplauname vandeniu ir kartu su vandeniu, mielių dribsniais, prieskoniais dedame į kokteilinę ir sumalame iki vientisos masės.
3. Ją perpilame į dubenį, ten įmaišome sutarkuotą cukiniją, linų sėmenis ir actu nugesintą sodą arba kepimo miltelius.
4. Paliekame kelias minutes pastovėti. Kepame įkaitintoje keptuvėje su labai mažai aliejaus (arba išvis be jo) po kelias minutes iš abiejų pusių.
5. Padažui skirtus ingredientus kartu sumalame kokteilinėje ir valgome kartu su blyneliais.

Skanaus!

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.

Cukinijų ir grikių blyneliai

Receptu dalijasi tinklaraštis Follow your spoon.