Reikės:
- 2 lakštelių kiaušininių makaronų
- 1 svogūno
- aliejaus (kepti)
- 1 pakelio tailandietiškos sriubos prieskonių
- 2 pakelių kokosų pieno 18 proc. riebumo (po 250 ml)
- 250 g virtų krevečių
- 150 g vyšninių pomidoriukų
- 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- ryšelio kalendrų (patiekti)
- kelių lapelių baziliko (patiekti)
- aitriosios paprikos (patiekti)
- žaliosios citrinos (patiekti)
Gaminimas:
1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite 2 lakštelius kiaušininių makaronų.
2. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Suberkite tailandietiškos sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1–2 min.
4. Supilkite į puodą kokosų pieną, pamaišykite ir įpilkite dar apie 400 ml vandens. Maišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite krevetes, pomidoriukus ir žirnelius. Viską išmaišykite ir pavirkite dar 1–2 min.
5. Patiekite sriubą su makaronais, kalendrų ir baziliko lapeliais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.