„Nėra nuostabesnio dalyko nei moliūgų sriuba“, – apie jaukius rudens malonumus kalba B. Nicholson. Ji pataria sezonines daržoves panaudoti sriubai.

„Pristatau dvi savo mėgstamiausias sriubas iš moliūgų – viena paprasta, bet ne prasta, nes joje mažai ingredientų, o skonio – daug. Ji labai patinka vaikams ir tiems, kurie nemėgsta aštrių patiekalų. Kita – ryškesnių, Azijos virtuvės įkvėptų skonių sriuba su aitriąja paprika ir krevetėmis“, – rudens vakarą praleisti virtuvėje kviečia B. Nicholson.

Pasak jos, gaminant moliūgą svarbu jį visų pirma iškepti orkaitėje – taip atsiskleidžia visos skoninės savybės, moliūgas tampa saldesnis.

Minimalistinė moliūgų sriuba

Reikės:

  • 1 sviestinio moliūgo
  • alyvuogių aliejaus, druskos
  • 2 svogūnų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1–1,5 l vandens
  • šviežiai malto muskato
  • 50–100 ml grietinėlės
  • šviežiai maltų pipirų
  • šlakelio citrinos sulčių

Azijietiška moliūgų sriuba

Reikės:

  • 100–200 g skaldytų žirnių
  • 4 šaukštų kokosų aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • imbiero šaknies
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų kario miltelių
  • 1 kepto sviestinio moliūgo
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 300–400 g atšildytų nevirtų krevečių
  • 1 žaliosios citrinos

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Parengė Gertrūda Stripeikytė.