„Nėra nuostabesnio dalyko nei moliūgų sriuba“, – apie jaukius rudens malonumus kalba B. Nicholson. Ji pataria sezonines daržoves panaudoti sriubai.
„Pristatau dvi savo mėgstamiausias sriubas iš moliūgų – viena paprasta, bet ne prasta, nes joje mažai ingredientų, o skonio – daug. Ji labai patinka vaikams ir tiems, kurie nemėgsta aštrių patiekalų. Kita – ryškesnių, Azijos virtuvės įkvėptų skonių sriuba su aitriąja paprika ir krevetėmis“, – rudens vakarą praleisti virtuvėje kviečia B. Nicholson.
Pasak jos, gaminant moliūgą svarbu jį visų pirma iškepti orkaitėje – taip atsiskleidžia visos skoninės savybės, moliūgas tampa saldesnis.
Minimalistinė moliūgų sriuba
Reikės:
- 1 sviestinio moliūgo
- alyvuogių aliejaus, druskos
- 2 svogūnų
- 1 česnako skiltelės
- 1–1,5 l vandens
- šviežiai malto muskato
- 50–100 ml grietinėlės
- šviežiai maltų pipirų
- šlakelio citrinos sulčių
Azijietiška moliūgų sriuba
Reikės:
- 100–200 g skaldytų žirnių
- 4 šaukštų kokosų aliejaus
- 2 svogūnų
- 4 česnako skiltelių
- imbiero šaknies
- 1 aitriosios paprikos
- 2 šaukštų kario miltelių
- 1 kepto sviestinio moliūgo
- 1 skardinės kokosų pieno
- 300–400 g atšildytų nevirtų krevečių
- 1 žaliosios citrinos
Gaminimo būdas – laidos įraše.
Parengė Gertrūda Stripeikytė.