Pasitaiko atvejų, kai avokado išorinė dalis yra būdinga savo išvaizdai, tačiau jį perpjovus pusiau, pasimato rudi taškeliai ar linijos.

„Rekomenduojame prieš valgant pauostyti tokį avokadą – jeigu nėra avokadui neįprasto kvapo, o paragavus – ir skonio, toks avokadas yra tinkamas valgyti“, – teigia valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai.


Taškeliai ir linijos yra šio vaisiaus maistinių medžiagų „latakai“, kurie nepažeistame vaisiuje nėra matomi, tačiau gali paruduoti, jei vaisius buvo per šaltoje temperatūroje transportuojamas arba laikomas, o tuomet patekęs į namus kelias dienas šiltai noko, skelbiama VMVT informacijoje.

Na o jei avokadas, priešingai, – nesunokęs, jį galima sunokinti vos per 10 minučių. Tereikia žinoti vieną triuką – apie jį skaitykite čia.