„NRC Business Waste“ atliekų ekspertai pasidalijo patarimais, kaip laikyti sūrį, kad jis kuo ilgiau išliktų šviežias ir be pelėsio, rašo Express.co.uk.
„Nors sūrio galiojimo laikas paprastai būna ilgas, netinkamas laikymas gali gana greitai sukelti pelėsio susidarymą“, – teigiama leidinyje.
Pasak ekspertų, tinkamai laikyti sūrį, kad jis išliktų šviežias, yra gana paprasta, tačiau daugelis žmonių vis dar daro dažnas klaidas.
Kaip teisingai laikyti sūrį – ką svarbu žinoti
Pirmiausia ekspertai pataria nepiktnaudžiauti plastiko ar maistinės plėvelės naudojimu – jos sulaiko drėgmę ir sudaro palankią terpę veistis bakterijoms, todėl greitai atsiranda ir auga pelėsis.
Kietąjį sūrį geriausia suvynioti į pergamentinį popierių, rekomenduoja ekspertai – jis leidžia sūriui „kvėpuoti“.
O norint ilgiau laikyti minkštuosius sūrius, būtina užtikrinti pakuotės sandarumą. Šiuo atveju gali tikti tanki maistinė plėvelė.
Sūrio perteklių ekspertai pataria sutarkuoti, sudėti į sandarų maišelį ir užšaldyti.
Taip jis išlaikys tekstūrą po atitirpinimo ir prireikus bus paruoštas naudoti gaminant maistą ar apibarstant patiekalus.