Pirmiausia reikia nustatyti galvos skausmo tipą. Suskausti galvą gali dėl įvairiausių priežasčių. Deja, toli gražu ne visos jos nekaltos (štai kodėl dėl galvos skausmo patartina kreiptis į medikus). Bene dažniausi galvos skausmo sukėlėjai – smegenų ląstelių patiriamas deguonies stygius, dehidratacija, galvos smegenų kraujagyslių ir aplinkinių raumenų spazmai. Laimei, kaip tik šiais atvejais padėti sau gali pavykti ne vaistais, o maistu. Taigi, atsižvelgdami į tai, kodėl ir kaip skauda galvą, galite pasirinkti sau gelbstintį produktą, rašo portalas „Health“.
Produktai, kuriuose daug magnio
Kad magnis gali palengvinti galvos skausmą, susijusį su kraujagyslių susiaurėjimu, įrodyta moksliškai. Reikalas tas, kad magnis kraujagysles veikia atpalaiduojamai, taip gerindamas kraujo pratekėjimą ir cirkuliaciją galvos smegenyse. Dėl tokio poveikio smegenų ląstelės prisipildo deguonies. Jei nuo galvos skausmo paprastai gydotės nošpos tipo preparatais, tikrai vertėtų pabandyti suvalgyti daug magnio turinčių produktų.