Moteris savo receptais siekia, kad sveika ir subalansuota mityba neatrodytų prėska ir nuobodi. Anot jos, reikia neprisirišti prie įpročių ir nebijoti naujovių, o idėjų gali pasiūlyti maisto tinklaraštininkų gausa. Vakarienei K. Pišniukaitė siūlo nusikelti į egzotiškąją Aziją ir paragauti azijietiškų salotų ir vištienos kukulių suktinukų.
Dviem porcijoms reikės:
- 20 vnt. vištienos kukulių;
- 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo;
- 1 v.š. saldaus čili padažo;
- 1 arbatinio šaukštelio medaus;
- 1/2 a.š. česnako miltelių;
- 1/2 a.š. krakmolo;
- Salotų lapų;
- 1/2 žaliosios citrinos;
- Sezamo sėklų.
Salotoms reikės:
- Kelių mėlynojo kopūsto lapų;
- Kelių baltojo kopūsto lapų;
- 1 vnt. morkos;
- Saujos žemės riešutų;
- Saujos šviežios kalendros;
- 1 v.š. majonezo;
- 1 v.š. graikiško jogurto;
- 1 v.š. saldaus čili padažo;
- 1 v.š. žaliosios citrinos sulčių;
- Druskos, pipirų.
Paruošimas:
1. Vištienos kukulius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 min.
2. Kol kepa kukuliai, paruoškite salotas. Kopūstus ir morką supjaustykite šiaudeliais, susmulkinkite žemės riešutus, viską sumaišykite su smulkinta kalendra, majonezu, graikišku jogurtu, saldžiu čili padažu, žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.
3. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus.
4. Paruoškite lipnų padažą. Į keptuvę pilkite sojos padažą, saldųjį čili padažą ir medų, suberkite česnako miltelius ir krakmolą. Maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol produktai išsimaišys ir padažas sutirštės.
5. Iškeptus kukulius dėkite į padažą ir maišykite, kad jie tolygiai pasidengtų.
6. Į kiekvieną salotos lapą dėkite paruoštų salotų ir po keletą kukulių. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite sezamo sėklomis.