Įvairūs miego sutrikimai kamuoja daugiau žmonių, nei galite įsivaizduoti. Tačiau savo nakties poilsio kokybę galite pagerinti pakoregavę mitybą ir valgydami sveiką maistą. Miego ekspertas daktaras Kennethas Wrightas tiksliai pasakoja, kokius maisto produktus turėtumėte valgyti.

Kiviai

Kiviai gali būti žinomi dėl savo kietos, minkštos žievelės ir rūgštaus skonio, tačiau šis vaisius taip pat gali turėti įtakos jūsų miegui. Tyrimai rodo, kad suaugusiesiems, kurie keturias savaites reguliariai vartojo kivius, pagerėjo miegas.

Be to, kiviuose gausu ir įvairių maistinių medžiagų bei vitaminų, todėl jie neabejotinai atneša daug naudos organizmui.

Žemės riešutai

Su jūsų miego ir budrumo ciklu glaudžiai susijusi aminorūgštis triptofanas – jis veikia kaip neurotransmiterio serotonino pirmtakas. Šios aminorūgšties yra daugelyje maisto produktų, įskaitant žemės riešutus, kalakutieną, kiaušinius ir pieną.

O kai kurie eksperimentai rodo, kad maisto produktai, kurie turi įtakos triptofano prieinamumui, labiausiai padeda sureguliuoti miegą.

Grybai

Grybai yra neįtikėtinai naudingi organizmui maisto produktai, ypač rudens metu. Juose natūraliai yra vitamino D, o UV šviesa apdoroti grybai gali suteikti iki 46 proc. šio vitamino paros vertės.

Būtent nepakankamas vitamino D kiekis dažnai lemia įvairius miego sutrikimus – miego trūkumą, prastą jo kokybę ar trumpą poilsio trukmę.

Jogurtas

Pieno produktų išrūgose galima rasti alfa-laktalbunimų baltymų, kurie gali sumažinti rytinį mieguistumą ir padidinti energijos kiekį ryte suvalgius jogurto.

Pieno jogurte taip pat galite rasti kalcio, kuris yra būtinas užmigimui, o jei jūsų organizmui trūksta šios maistinės medžiagos, negalėsite gauti atstatomojo miego.

Pomidorai

Žinoma, melatonino kiekis pomidoruose gali skirtis priklausomai nuo sezono ir pomidorų rūšių, tačiau jie vis tiek laikomi labai naudingais miegui. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad moterys, suvalgiusios 250 g pomidorų likus dviem valandoms iki miego, miegojo daug geriau nei tos, kurios pomidorų nevalgė.