Cucina povera – (varguolių virtuvė – it.) Italijoje dabar itin populiari, nes tai paprastas, nebrangus ir itin gardus maistas. Ant tokios duonelės galima dėti ką tik panorėsite iš Viduržemio jūros dietos asortimento. Tai įvairūs švieži sūriai, alyvuogės, pomidorai, žolelės, žuvis ir t.t.
Šį kartą siūlome išbandyti itin paprastą, sotų, bet neapsunkinantį frise receptą pagal unikalų autentišką itališką receptą.
Jums reikės:
- itališkos duonos frise;
- šviežių pomidorų;
- cacioricotta pecorino sūrio;
- šviežių raudonėlių;
- extra virgin alyvuogių aliejaus;
- pipirų, druskos;
- vandens.
Gilesniame dubenyje 3-4 minutes pamirkykite pilnai apsemtą duonelę frise (galima mirkyti ir karštame vandenyje, tad duonelė bus šilta). Ištraukite, nusausinkite maistui tinkamu virtuviniu popieriumi.
Ant duonelės sudėkite pjaustytus pomidorus, sumaišytus su šviežiu raudonėliu, uždėkite smulkinto cacioricotta pecorino sūrio, pabarstykite pipirais, druska ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Tai gardus, išskirtinio skonio patiekalas, norintiems sotaus, bet neapsunkinančio maisto. Idealiai tinka, kai lauke karšta ir saulėta, taip, kaip Pietų Italijoje.