Šakšuka ruošiama ir pateikiama keptuvėje ar tadžine.
Mano bene skaniausia valgyta šakšuka buvo pagaminta Jeruzalės turguje „Manou bashouk“, bet ten jau kiti reikalai. Po šio vizito esu pagaminusi gal 20 ar 30 variantų (truputėlį keičiant vienas ar kitas ingredientų dalis). Dalinuosi vienu jų – šį kartą su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Patikėkite, jis čia dera – puikiai!
Žalioji šakšuka su mėlynojo pelėsio sūriu
Jums reikės dviem asmenims:
- 4 kiaušinių
- 1 žaliosios paprikos
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 150g lapų: burokėlių, špinatų
- Saujelės petražolių
- Kelių pomidoriukų
- Skardinės pomidorų savose sultyse
- Čili pipiro
- 1,5 a.š. kumino
- Aliejaus
- 80-100g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia, pasiruoškime padažą. Išvalykite papriką nuo sėklyčių ir ją supjaustykite. Beje, ar žinojote, jog sunkiausiai virškinama yra paprikos odelė, tad tiems, kas turi problemų, siūlau nusilupti ir ją.
2. Kiaušinius išimkite iš šaldytuvo. Kai juos mušite į padažą, jie turi būti kambario temperatūros.
3. Susmulkinkite česnaką, svogūną bei čili pipiriuką.
4. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, dėkite šiuos produktus.
5. Papriką šiek tiek patroškinkite, berkite kuminą.
6. Pilkite pomidorus savose sultyse ir dėkite kelis šviežius mažus pomidoriukus. Kai viskas išsitroškins, dėkite salotų lapus ir pilkite puse stiklinės vandens.
7. Keptuvę uždenkite, troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10-15min.
8. Padažui sutirštėjus, padarykite keturias duobutes ir įmuškite kiaušinius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5 min (skystam tryniui, o jeigu norite kieto 8 min).
9. Patiekite keptuvėje, viską apiberkite sūriu su mėlynuoju pelėsiu, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis. Sūris suteiks puikaus pikantiškumo.
10. Patiekite su šviežia duona.
Skonių variacija:
1. Galima gardinti ir pakeptomis chorizo dešrelėmis.
2. Interpretuokite su skirtingais sūriais.